AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 avuç tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kemik suyu
Su
Tuz
Karabiber

Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutlarımızı 1-15 dakika kadar kapağı kapalı biçimde kaynatıyoruz mühlet sonunda ocağın altını kapatıp tencereyi hiç açmadan nohutların düzgünce şişmesini bekliyoruz. (ben bu halde hazırlayıp buzluğa atıyorum pilav yaparken kolaylık oluyor).
Sıra geldi pilavımızı hazırlamaya.
Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz ve kenara alıyoruz, tencereye yağımızı katıyoruz.
Üzerine nohut ve tel şehriye ekleyip güzelce kavuruyoruz (tel şehriyeniz rengi hoş çıksın istiyorsanız evvel şehriyenizi kavurun)
Daha sonra pirinçimizi ve kemik suyunu ek ediyoruz pirinçinize nazaran üzerine su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Akşama nohutlu pirinç pilavınız hazır işte artık afiyet olsun.

Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst