Şehriye Salatası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
️1 su bardağı şehriye (220ml)
️2 su bardağı su (220ml)
️Biraz yağ
️3 taze soğan
️Küçük bir demet maydanoz
Küçük bir demet dereotu
️1 büyük domates
️Yarım limon (sadece suyu)
️2 tatlı kaşığı tuz

Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şehriyeyi yıkayıp yarısını kullanıp sıvı yağ ile bir tencerede kızartın.
Kızarttıktan sonra öbür yarısını kızartmadan tencereye ekleyip ve iki bardak su ile deglaze edin. Hoş bir renk kombinasyonu olması için.
Ocağı orta düzeye ayarlayın ve 12 dakika bekletin.
12 dakika sonra ocağınızı kapatın ve şehriye pilavımızı bir saat daha tencerede bekletin.
Pişmiş ve soğumuş pilavımızı bir kaseye alın ve küçük doğranmış tüm gereçleri (sebzeleri) pilavımıza ekleyin.
Yarım limonun suyunu ve biraz tuz ile tatlandırın.
Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst