Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı nane
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı tavuk suyu ( isteğe bağlı )
1 su bardağı su

Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye aldığınız ayçiçek yağında kokusu çıkana kadar naneyi kavuruyoruz.
Salçaları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Şehriye, baharatlar ve tuzu ekleyerek 2 dakika daha şehriyelerin kavrulmasını, baharatlarla harmanlanmasını sağlıyoruz.
Tavuk suyu (ben evvelce hazırlayıp buzluğumda bulundururum her zaman) ve sıcak suyu da ekleyip kaynayana kadar altını açıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 5 dk daha bekleyip altını kapatabiliriz.
Birkaç damla limon da çok yakışacaktır (buzluğunuzda tavuk suyu yoksa 2 su bardağı su daha yeterli olur. Bulyon tercih etmenizi önermem. Hem baskın bir kokusu oluyor hem de içeriğinde katkı unsuru çok ).Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst