SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kase şehriye (arpa)
1 orta uzunluk kuru soğan
1 adet yeşil biber
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Biraz zeytin yağı
1 adet limon
Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanımızı soyalım ve biberle soğanı yıkayalım sonra minik minik doğrayalım.
Sonra domatesleri de yıkadıkdan sonra domateslerimizi soyup minik minik küp halinde doğrayalım.
Kettleye su doldurup kaynatalım 1. 5 litre kadar.
Tenceremizin içerisine biraz zeytin yağı ekliyelim ve birinci olarak soğanları kavurmaya başlıyalım.
2-3 dakika kavurdukdan sonra doğranmış biberimizi de ekliyelim tekrar kavuralım.
Kavurma sürecinden sonra salçalarımızı da ekliyelim ve biraz daha birlikde kavurdukdan sonra doğradığımız domateslerimizi de ekliyelim ve düzgünce birbiriyle karıştıralım.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine kaynamış suyumuzu da ek edelim ve çorbamızın kapağını kapatalım ve kaynamasını bekliyelim.
Bir kaç dakika sonra kaynayan çorbamıza şehriyeleri ek edelim.
Üzerine yarım limon sıkalım ve tekrar yaklaşık 15 dakika pişirmeye bırakalım orta sıra karıştıralım.
Pişmiş olan çorba mızı biraz dinlendirdikden sonra servis edip eksi sevenlere yanında limon servis ederek şuna bilirsiniz ben çok seviyorum çokda yakıştığını düşünüyorum.Herkeze şimdiden ellerine emeğine sıhhat diyorum Afiyetle yiyin.
Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar.Umarım tanımımı beğenirsiniz
Bu ortada isteyen tavuk yahut et bulyon atabilir ben fazla. Tercih etmiyorum kendi tadını kaybetmek istemiyorum.
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase şehriye (arpa)
1 orta uzunluk kuru soğan
1 adet yeşil biber
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Biraz zeytin yağı
1 adet limon
Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanımızı soyalım ve biberle soğanı yıkayalım sonra minik minik doğrayalım.
Sonra domatesleri de yıkadıkdan sonra domateslerimizi soyup minik minik küp halinde doğrayalım.
Kettleye su doldurup kaynatalım 1. 5 litre kadar.
Tenceremizin içerisine biraz zeytin yağı ekliyelim ve birinci olarak soğanları kavurmaya başlıyalım.
2-3 dakika kavurdukdan sonra doğranmış biberimizi de ekliyelim tekrar kavuralım.
Kavurma sürecinden sonra salçalarımızı da ekliyelim ve biraz daha birlikde kavurdukdan sonra doğradığımız domateslerimizi de ekliyelim ve düzgünce birbiriyle karıştıralım.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine kaynamış suyumuzu da ek edelim ve çorbamızın kapağını kapatalım ve kaynamasını bekliyelim.
Bir kaç dakika sonra kaynayan çorbamıza şehriyeleri ek edelim.
Üzerine yarım limon sıkalım ve tekrar yaklaşık 15 dakika pişirmeye bırakalım orta sıra karıştıralım.
Pişmiş olan çorba mızı biraz dinlendirdikden sonra servis edip eksi sevenlere yanında limon servis ederek şuna bilirsiniz ben çok seviyorum çokda yakıştığını düşünüyorum.Herkeze şimdiden ellerine emeğine sıhhat diyorum Afiyetle yiyin.
Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar.Umarım tanımımı beğenirsiniz
Bu ortada isteyen tavuk yahut et bulyon atabilir ben fazla. Tercih etmiyorum kendi tadını kaybetmek istemiyorum.
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı