AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şehirde yaşamak koyde yaşamaktan daha iyidir konulu munazara var mı?

SoruCevap

Yeni Üye
Şehirde yaşamak koyde yaşamaktan daha iyidir konulu munazara var mı?

Cevap: Şehirde yaşamak koyde yaşamaktan daha iyidir konulu munazara var mı?

ayat gecer Her insanın hayatı nerede olsa da gecer Koyde olsun ya da şehirde olsun nerede olsa da insan kaderinde ne varsa onu gorur,yaşar İki yerde de istediğimiz gibi hayat kurabiliriz Şehirde de, koyde de mutlu olabiliriz Yani nerede olsa dainsan kaderinde ne varsa onu gorur Bu yuzden Keşke ben koyde yaşasaydım, mutlu olacaktım ya da Keşke şehirde yaşasaydım hayatım guzel gececekti demeye gerek yok

Şehirde de, koyde de yaşamak guzeldir Ama ikisinin de olumlu ve olumsuzlukları vardır Orneğin koyde hava teptemiz, doğaya yakın olabiliriz, sebze ve meyvele sut urunleri her zaman taze ve cok Oradaki insanların ilişkileri daha yakın Yani birbiriyle her zaman iyi ilişkide Birisine yardım gerekirse butun komşuları yardım ederler Hayattaki iyi ve kotu olaylarda birlikte olurlar Bir de koyluler şehirlere gğ,mre ulusal adetleri, gelenekleri daha cok kulanırlar

Koy hayatının olumsuzlukları da var Mesela, orada yuksek eğitim alamayiz Cunku orada universiteler yoktur Hastaneler de az Bu uyzden ağır hasta olanlar şehre gelip doktarlara gitmeli Ayrıca koyde iş cok az Orada butun insanlar istediğimeslekte calışamazlar

Şehrin olumsuzlukları da gurultululuk, kalabalık, havasının kirliği vb cok Şehirde insanların ilişkileri de iyi değil Yani komşular arasındaki ilişkiler Apartmanda yaşayan insanlarbir kapıdan girip cıkyorlar Ama onlar birbirlerini tanımayabilirler Şehirde gurultuden, kalabalıktan, caddeddeki arabaların coktuğundan ya da işlerindeki farklı olaylardan stres yaşıyorlar

Şimdi ben kendimden bahsetmek istiyorum Ben aslında şehirde yaşamak istiyorum Cunku ilk once yuksek eğitimli olup istediğim meslek sahibi olmak istiyorum Şehirden daha cok şeyler oğrenebiliriz diye duşunuyorum Burada teknoloji de gelişiyor Mesela, koye bazı teknolojilere ulaşılmıyor Ayrıca şehirde eğlence merkezleri de varbu yuzdenben şehirde yaşayıp, calışıp ve tatillerimde ya da hafta sonları koye gidip dinlenmek istiyorum Cunku doğada dinlenmekle stres ayarız, cok enerji toplarız Yani ben doğadan da uzakta olmak istemiyorum

Ayrıca şehirde yaiasak cok ve farklı insanlarla tanışabiliriz Farklı insanlarla konuşunca aklımız da genişler Benim şehirde yaşamayı tercih etmemin nedenlerinden de biri de hayatımda iki yerin de yaşamını gormek Ben bugune kadar koyde yaşadım Bunun icin cok gururlanıyorum Cunku koy hayatını da gordum Bundan sonraki hayatıma ise şehirde devam etmek istiyorum Biraz da insanlar hakkında konuşmak istiyorum Koyluler şoyle, şehirliler boyle diyekarşılaştırmam Cunku her yerde de hem kotu insanlar, hen de iyi insanlar yaşıyorlar Bu her insanınkendisine bağlı

Ben şehirde yaşamak istiyorum diyorum ama bundan sonra koyde yaşayamam diyemem Benim icin en onemlisi mutlu olmak