- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Şehir nereye denir?
Şehir; belli bir plana göre hazırlanmış sınırları belli olan nüfusu 10.000 üzerinde olan, tarımın çalışan nüfusun çoğunun ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe olduğu çok nüfuslu yerleşim merkezleridir.Kent neresi?
Kent, Birleşik Krallık’ın İngiltere ülkesinin Güney Doğu bölgesinde birinci seviyede bir “shire” tipi bir kontluk yerel idaresi ve bir törensel kontluktur. Merkezi “Maidstone” kentindedir. Kent Kontluğunun toplam yüzölçümü 3.736 km² dir.Şehir sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.
Şehir nedir tanımlayınız?
Şehir; belli bir plana göre hazırlanmış sınırları belli olan nüfusu 10.000 üzerinde olan, tarımın çalışan nüfusun çoğunun ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe olduğu çok nüfuslu yerleşim merkezleridir. Kent” ve “şehir” sözcükleri, Türkçe ‘de birbirinin yerine kullanılan, kökenleri ayrı, anlamları aynı iki sözcüktür.
Şehircilik kavramları nelerdir?
Kentlerin kurulmasında, düzenlenmesinde, güzelleştirilmesinde kullanılacak, uygulanacak yöntemleri, kentlerle ilgili toplumsal, ekonomik vb. sorunları konu edinen bilim dalı, kentbilim.İl ve ilçe nedir?
İl ve ilçe ne demek örnek? İl: Çoğu ülkede ve ülkemizde atanmış bir vali tarafından yönetilen yönetim bölgesidir. Ancak bazı ülkelerde kendi bayrakları, marşları vardır ve vali halk tarafından seçilir. İlçe: Ülkemizde kaymakam tarafından yönetilen ilden küçük yönetim bölgesi.Bir şehir nasıl tanıtılır?
Şehri tanımak isteyenin ilk yapması gereken iş, o şehri bilen, o şehirde doğmuş, büyümüş, yaşayan, o şehir hakkında eser vermiş, vermekte olanlardan şehri dinlemesi, gezmesi, dinlemesi ve sonrasında konu hakkında kaleme alınmış eserleri okumasıyla mümkündür.
Kentleşme kavramı nedir?
Kentleşme, kentsel yaşam biçimlerinin gelişimi olarak tarif edilmektedir. Başka bir deyişle, dar bir alana yerleşen büyük nüfus birikimi, yeni fiziksel ve sosyal oluşum, karmaşık ilişkiler ağı, iş dallarının farklılaşması ve kendine özgü bir kültürel sistemin ortaya çıkması olarak tanımlanmaktadır.
Çalışma, kamusal açık alanlardaki kentsel tasarım kriterlerini teorik olarak dört boyut (çeşitlilik, konfor, karakter ve okunaklılık) altında toplamış ve mekânın sahip olduğu ortamın kullanıcı yargısını “mekânsal atmosfer” olarak tanımlamıştır.
evet, mevzuatta şehir diye bir tanım var. hatta çoğu resmi kullanımda şehir ve ilçe aynı anlamda kullanılıyor. dikkatinizi çekerim şehir ve il merkezi (merkez ilçe) değil, şehir ve ilçe aynı anlamda kullanılıyor. bu bağlamda, idari-resmi açıdan her ilçe bir şehir olarak kabul edilir diyebiliriz.
İl ve ilçe arasındaki fark nedir?
il merkezi ise, sınırları belirlenmiş il bölgesinin merkez ilçesidir, valinin bulunduğu ilçedir. bir ilin n tane ilçesi olabilir, ama 1 tane merkez ilçesi olur (büyükşehirler istisna).