AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Segem sinavinda ne soruluyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Segem sınavında ne soruluyor?​

Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup sınavda sorulacak sorulara ilişkin konu başlıkları; Sigortaya Giriş Sigortanın İşlevleri. Sigorta Sözleşmesi ve Sigortanın Tarafları

Segem Lisansı nasıl alınır?​

SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir. Sınavda yeterli düzeyde olduğunu kanıtlayan her lise mezuniyetine sahip kişiler bu belge için başvurarak yine SEGEM’den belgesini alabilir.

Segem kaç yılda bir yenilenir?​

Segem kaç yılda bir yenilenir?
Segem. Bilindiği üzere, Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’nin 19. maddesinin birinci fıkrası “Teknik personel, tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurulacak ve en az üç yılda bir beş işgününü geçmemek üzere verilecek eğitime tabi tutulur” hükmünü amirdir.

Segem kaç soru 2021?​

Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup 100 üzerinden en az 60 alan aday başarılı sayılacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Yanlış işaretlenen sorular doğru sayısını etkilemeyecektir.

Segem Sınavı Online mi?​

Sigortacılık Eğitim Merkezi’ne (SEGEM) sadece başvurular ve eğitimler internet üzerinden yapılıyor. Sınavlar ise on-line yapılmıyor. Son olarak sınav için belirlenen ücretin SEGEM kurumuna “Yeterlilik Sınavı” adı altında yatırılması ile başvuru işlemi tamamlanmış oluyor.

Segem sınavı ertelendi mi?​

Segem sınavı ertelendi mi?
Bu kapsamda, 10-11-24-25 Ekim 2020 tarihlerinde düzenleneceği ilan edilen Aktüerlik Sınavları ile 14 Kasım 2020 tarihinde düzenleneceği ilan edilen Teknik Personel Yeterlilik Sınavı 01.12.2020 tarihi sonrasına ertelenmiştir. Söz konusu sınavlara bugüne kadar başvuru yapmış kişilerin hakları saklıdır.

Segem Sınav ücreti ne kadar 2021?​

* Sınava İLK KEZ girecek olanlar HALK BANKASI’NDAN 204 TL; * DAHA ÖNCEKİ SINAVLARA GİRİP başarısız olanlar GARANTİ BANKASI’NDAN 122 TL yatıracaklardır.

Segem başvuru ücreti nasıl yatırılır?​

Herhangi bir nedenle başvuru sonrasında sınav merkezinde değişiklik yapılmasını isteyen adayın www.segem.org.tr sitesinden üye girişi yaparak “Online Ödeme” bölümünden, “Sınav Merkezi Değişim Bedeli” olan 44 TL’yi yatırması ve online “Sınav Merkezi Değişim Dilekçesi”ni doldurması gerekmektedir.

Segem ödemesi hangi bankaya 2021?​

Segem ödemesi hangi bankaya 2021?
* Sınava İLK KEZ girecek olanlar HALK BANKASI’NDAN 204 TL; * DAHA ÖNCEKİ SINAVLARA GİRİP başarısız olanlar GARANTİ BANKASI’NDAN 122 TL yatıracaklardır. * Bilgi işlem altyapısı kişiye ait TC numarasını SEGEM sistemindeki kayıtlarla kontrol etmektedir.
Sınavda sorulacak sorulara ilişkin konu başlıkları; • Sigortaya Giriş • Sigortanın İşlevleri Page 13 13 • Sigorta Sözleşmesi ve Sigortanın Tarafları • Sigortalanabilirlik Kavramı • Sigortanın Temel Prensipleri • Temel Reasürans Bilgisi • 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununda Acenteler • Sigorta Acenteleri Yönetmeliği • …

Segem sınav ücreti ne kadar?​

Birinci Seviye Sınavlarının her bir sınav oturumu 120 TL’dir. İkinci Seviye Sınavlarının her bir sınav oturumu 140 TL’dir. Üçüncü Seviye Sınavlarının her bir sınav oturumu 160 TL’dir. Dördüncü Seviye Sınavı (Türk Sigortacılık Uygulamaları ve Yasal Çerçeve Sınavı) 350 TL’dir.

Segem sınavında hangi konular var?​

19 Temmuz 2014 tarihinde düzenlenecek “Teknik Personel Yeterlilik Sınavı” konu başlıkları aşağıdaki şekildedir.
- Sigortaya Giriş
- Sigortanın İşlevleri.
- Sigorta Sözleşmesi ve Sigortanın Tarafları
- Sigortalanabilirlik Kavramı
- Sigortanın Temel Prensipleri.
- Temel Reasürans Bilgisi.

Segem sınavı ne işe yarar?​

Segem sınavı ne işe yarar?
SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.

Segem 2021 sınav ücreti ne kadar?​

Segem sınav ücreti nasıl yatırılır 2022?​

SEGEM SINAV ÜCETİ 2022 Sınava ilk kez girecek olanlar Halk Bankası’ndan 245 TL; Daha öncesi sınavlara girip başarısız olanlar Garanti Bankası’ndan 147 TL yatıracaklardır.

Segem belgesi almak için ne mezunu olmak gerekir?​

Segem belgesi almak için ne mezunu olmak gerekir?
Eğer bir sigorta şirketinde teknik personel olmak istiyorsanız SEGEM sınavına girebilmeniz için tek şart lise mezunu olmanızdır. Eğitim ve sınavlardan başarıyla geçerseniz 1,5 yıl çalışma süresini doldurup üniversitenizi 4 yıllığa tamamlarsanız kendiniz için sigorta acentesi açabilirsiniz.

Segem şart mı?​

Sigorta acentesi açmak için hangi belgeye sahip olmak gereklidir. Sigorta acentesi açmak için SEGEM belgesine sahip olmak ve mesleki deneyim sürelerini tamamlamak gerekmektedir.

Lise mezunu eksper olabilir mi?​

Eksperlik için üniversite mezunu olmak yeterli. Eksperler şirket kurabildikleri gibi bağımsız da çalışabiliyor.

Segem belgesi geçerlilik süresi ne kadar?​

Segem belgesi geçerlilik süresi ne kadar?
Beş yıllık sürenin hesabında ruhsat tarihi veya yenileme tarihi esas alınır. Eğitimin süresi, kapsamı ve ücretine ilişkin çalışmalar İcra Komitesinin görüşü alınarak SEGEM tarafından yapılır. Bu eğitimlerin SEGEM tarafından yapılması esastır.

Tarsimde eksper nasıl olunur?​

Başvuru Şekli: Başvurular sadece Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) www.segem.org.tr web adresi üzerinden gerçekleştirilecek olup söz konusu web adresindeki “Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön Eleme Sınavı Başvuru Kılavuzu”nda yer alan açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

Segem de kaç soru var?​

Segem belgesi alınca ne olur?​

Segem belgesi alınca ne olur?
 
Segem sınavı, sigortacılık sektöründe çalışmak isteyenlerin mutlaka sahip olmaları gereken bir belgedir. Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulmaktadır ve başarı için en az 60 puan almak gereklidir. Sınav süresi 60 dakikadır ve yanlış sorular doğru sayısını etkilememektedir.

Segem sınavında genel olarak aşağıdaki konu başlıkları üzerinden sorular sorulmaktadır:
- Sigortaya Giriş
- Sigortanın İşlevleri
- Sigorta Sözleşmesi ve Sigortanın Tarafları
- Sigortalanabilirlik Kavramı
- Sigortanın Temel Prensipleri
- Temel Reasürans Bilgisi
- 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununda Acenteler
- Sigorta Acenteleri Yönetmeliği

Segem belgesi, sigorta poliçesi satmaya yetkilendirilmiş olmanızı sağlar. Bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta sektöründe çalışmaları kısıtlanabilir. Belgeyi almak için SEGEM sınavlarına başvurarak sınava girmeniz gerekmektedir.

Segem belgesi alabilmek için lise mezunu olmak yeterlidir. Eğitim ve sınavları başarıyla tamamladıktan sonra çalışma süresini doldurup üniversite eğitiminizi tamamlamanız durumunda sigorta acentesi açabilirsiniz.

Belgenin geçerlilik süresi genellikle beş yıldır. Bu süre ruhsat veya yenileme tarihine göre hesaplanır. Belgenin yenilenmesi ve eğitimlerin güncellenmesi SEGEM tarafından belirlenir.

Eksperlik için üniversite mezunu olmak yeterlidir. Eksperler şirketlerde çalışabileceği gibi bağımsız olarak da hizmet verebilirler.

Segem sınav ücretleri her yıl belirlenmektedir. 2021 ve 2022 yılında sınav ücretleri ve ödeme detayları banka üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yeni sınav ücretlerini öğrenmek için SEGEM'in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 
Geri
Üst