Segbis talebi nereye yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Segbis talebi nereye yapılır?​

Segbis ile duruşmaya katılma talebinizi dilekçe ile ceza mahkemesine bildirmeniz gerekir. Dilekçenizde gerekçelerinizin açıkça belirtilmiş olması önemlidir.

Segbis ile dava açılır mı?​

MADDE 15 – (1) Soruşturma ve kovuşturma aşamasında tedavi kurumlarında bulunan kişi SEGBİS ile dinlenebileceği gibi SEGBİS üzerinden duruşmalara da katılabilir.
Segbis ile kimlerin ifadesi alinir?
SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sayesinde ifade alma ve sorgu işlemleri ile duruşmaların video kaydına alınması; Cumhuriyet Başsavcılığı veya mahkemenin yargı çevresi dışında bulunan veya mahkemede hazır bulunamayan kişilerin (şüpheli, sanık, tanık, şikayetçi, katılan vs.)

Duruşma salonlarında kamera var mı?​

Maddede, adliye binası içerisinde ve duruşma başladıktan sonra duruşma salonunda, her türlü sesli veya görüntülü kayıt ve nakil olanağını sağlayan aletlerin kullanılması yasaklanmıştır. Söz konusu aletler ise, ses alıcı cihaz (teyp), görüntü alıcı cihaz (kamera)lardır.

Segbis ne ise yarar?​

SEGBİS Sistemi Nedir? SEGBİS sistemi, ses ve görüntünün aynı anda elektronik ortamda kaydedildiği, iletildiği ve saklandığı sistemdir. Adalet hizmetlerinde kullanılmaktadır. Elektronik ortamda yürütülmesi amacıyla oluşturulan bilişim sistemini bizlere ifade etmektedir.
Segbis ne yapar?

Segbis ne işe yarar?​

SEGBİS sistemi, ses ve görüntünün aynı anda elektronik ortamda kaydedildiği, iletildiği ve saklandığı sistemdir. Adalet hizmetlerinde kullanılmaktadır. Elektronik ortamda yürütülmesi amacıyla oluşturulan bilişim sistemini bizlere ifade etmektedir.

Segbis çözümü nedir?​

tanima gelirsek, segbis, davayla ilgili kisilerin (tanik, bazi hallerde sanik), davaya ses ve goruntu nakli yoluyla katilabilmesini saglayan sistemdir.ancak ceza yargilamasinda aslolan durusmaya katilimdir, delillerin hakimin onunde tartisilmasidir.
Mahkemelerde kamera var mı?
Duruşma sırasında yetkisiz olarak duruşmanın konuşmalarını ve görüntülerini kayıt altına alan kişi altı aya kadar hapis cezası ile yargılanır. Duruşma salonlarının bazılarında yapılan mahkemelerin kayıt altına alınması için kamera ve ses sistemi bulunuyor. Ancak tüm duruşma salonlarında kamera yoktur.
 
Geri
Üst