Segbis kayitlari nerede tutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.076
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Segbis kayıtları nerede tutulur?​

MADDE 6 – (1) SEGBİS ile elde edilen kayıtlar, nitelikli elektronik imza ile imzalanarak güvenli bir şekilde talep eden makam tarafından saklanır. MADDE 7 – (1) SEGBİS ile elde edilen kayıtlar, ilgili mevzuatta öngörülen usule göre UYAP Bilişim Sisteminde yazılı tutanağa dönüştürülüp, elektronik imza ile imzalanır.

Adli kontrol için nereye başvurulur?​

Kovuşturma aşamasına; sanık hakkında yargılama yapan mahkeme hangisi ise adli kontrol tedbirine karar verme yetkisi de o mahkemededir. Kovuşturma aşamasında genel yetkili mahkemeler, asliye ceza mahkemesi ve ağır ceza mahkemesi olmak üzere iki mahkemeden oluşmaktadır.
Duruşma tutanağında neler yer alır?
Duruşma tutanağında şu hususlara yer verilir:

Segbis kimlerin ifadesi alınır?​

SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sayesinde ifade alma ve sorgu işlemleri ile duruşmaların video kaydına alınması; Cumhuriyet Başsavcılığı veya mahkemenin yargı çevresi dışında bulunan veya mahkemede hazır bulunamayan kişilerin (şüpheli, sanık, tanık, şikayetçi, katılan vs.)

Uzlaştırmada segbis nasıl yapılır?​

Özellikle taraflardan birinin hükümlü yada tutuklu olması halinde oldukça sık kullanılan bir yöntem olup, uzlaştırmacı ilgili kişi ile SEGBİS aracılığıyla görüşmek istediğini belirten örnekteki gibi dilekçeyi ilgili uzlaşma Cumhuriyet savcısının onayına sunacak, onaydan sonra büro aracılığıyla ilgili cezaevine …
Adli kontrol şartı ne zaman biter?
Şüpheli ya da sanığın istemi üzerine, Cumhuriyet savcısının görüşünü aldıktan sonra hakim veya mahkeme 5 gün içinde adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verebilir.

Hüküm nasıl kurulur?​

Hüküm, yargılamanın sona erdiği duruşmada verilir ve tefhim (duruşmada sözlü bildirim) olunur. Tüm mahkemelerde hükmün tefhimi, hüküm sonucunun duruşma tutanağına geçirilerek taraflara duruşmada okunması yoluyla gerçekleştirilir. Kural olarak hükmün gerekçesi de bu duruşmada açıklanmalıdır.

Duruşma tutanağı nasıl hazırlanır?​

HMK’nin 154’üncü maddesi gereğince aşağıdaki hususlar mutlak olarak tutanağa yazılır:
 
Geri
Üst