Seftalinin ana yurdu neresi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
220.874
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şeftalinin ana yurdu neresi?​

Şeftali (Prunus persica L.), gülgiller (Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Ilıman iklimi seven bir bitkidir. Genellikle 30 yıl yaşar. Şeftalinin anavatanı Çin’dir Bu meyvenin botanik adına (Prunus Persica L.)

Şeftali ilaçlama ne zaman yapılır?​

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.
Şeftali nerede hangi bölgede yetişir?
Şeftali, farklı iklim şartlarına uyabilen meyve türlerinden birisidir. Ekvatorun güney ve kuzeyinde 24-25 enlem dereceleri arasında yetiştirilen bir meyvedir. Ülkemizde sıcak iklim Akdeniz ve Ege Bölgesi, mutedil Marmara Bölgesi ve soğuk iklime sahip Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştiriciliği yapılır.

Şeftali Hangi Mevsimde Yenir?​

Şeftali yaz mevsiminin tatlı meyvelerindendir. Haziran, Temmuz aylarında hasadı yapılan şeftali, aynı zamanda bu aylarda satışa çıkarılır. Şeftalinin en güzel olduğu zaman ise Temmuz ayıdır. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve marketlerin meyve reyonlarından şeftali satın alabilirsiniz.

Şeftali türkiyede nerede yetişir?​

Şeftali, değişik iklim şartlarına uyabilen meyve türlerinden biridir. Ekvatorun güney ve kuzeyinde 24-25 enlem dereceleri arasında yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde sıcak iklim Akdeniz ve Ege Bölgesi, mutedil Marmara Bölgesi ve soğuk iklime sahip Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Türkiye şeftali üretimi ne kadardır?
Şeftali değişik iklim şartlarına en fazla uyum gösteren meyvelerden birisidir. Bu durum bu türün dünya üzerinde geniş ölçüde yayılmasında önemli bir etki yapmıştır. Türkiye şeftali ve nektarin üretim miktarı bakımından 547.215 ton ile 7. sırada yer almaktadır.
İspanya başta olmak üzere Akdeniz’e komşu ülkelerde yetiştirilen “yassı şeftali” için Bursa Uludağ Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümündeki araştırmalar devam ediyor.
 
Geri
Üst