AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seftali nasil degerlendirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeftali nasıl değerlendirilir?​

Yapılışı:
- Kabuklarını soyduğunuz ve çekirdeklerini çıkardığınız şeftaliler istediğiniz büyüklükte doğrayın ve derin bir tencereye alın.
- Şeftalilerin üstüne 2,5 litre suyu ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Tenceredeki şeftali suyu kaynamaya başladığında altını kısın ve 10 dakika kaynatın.

Şeftali konsantresi nasıl yapılır?​

Doğranan şeftaliler tencereye alınır. Üstü basıncaya kadar su ilave edilir, 👆kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpük kepçe yardımıyla alınır. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirilir, daha sonra şeker ve limon tuzu ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılır.
Yumuşak şeftaliden reçel olur mu?
Normalde çok fazla yumuşak ya da sert şeftali tercih etmeseniz de reçel yapacağınız için bu noktada fazla dikkat etmemek, sonucu olumsuz bir yönde etkilemeyecektir. Bu nedenle orta sertlikte ya da yumuşak şeftali seçimi, sizi iyi bir şeftali reçeline kavuşturacaktır.

Şeftali nektarı nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Şeftali Nektarı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Her 1 adet orta boy şeftali için 1 su bardağı su ve her 6 adet şeftali için 1 su bardağı şeker kullanılacak.
- Yumuşamaya başlayınca şeker ilave edilir ve 4-5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve süzgeçten geçirilir ve çırpıcı ile çırpılır.

Şeftali ile neler yapılabilir?​

Bir Dahaki Yaza Kadar Çok Özleyeceğiniz 10 Nefis Şeftalili Tarif
- Şeftalili Kek Tarifi.
- Peşmelba Tarifi.
- Şeftali Reçeli Tarifi.
- Kolay Dondurma Tarifi.
- Şeftalili Tart Tarifi.
- Şeftali Kompostosu Tarifi.
- Şeftalili Rustik Pay Tarifi.
Sert şeftaliden reçel olur mu?
Eğer marmelat yapmayacaksanız mutlaka sert şeftali seçin, yoksa reçeli kaynatırken şeftaliler erir. 1/1 ölçü yani 1 kilo şeftaliye 1 kilo toz şeker kullanabilirsiniz.

Ham şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış 1 kilogram şeftaliyi küp küp doğrayın ve yarısını derin bir tencereye aktarın.
- Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpin.
- Toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve şeftalinin kendi suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.

Kışlık şeftali nektarı nasıl yapılır?​

🎀 Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
Nektar konservesi nasıl yapılır?
Nektarin susyunu biraz kaynattıktan sonra, plastik olmayan geniş bir kap içerisinde bol güneş alan bir yere koyarsanız, doğal yollarla olgunlaştırır tüp veya gazdan tasarruf edebilirsiniz. Olgunlaşan konsantre suyu bir şişeye koyup, soğuduktan sonra ağzını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.
 
Geri
Üst