AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şeftali Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şeftali Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
2 adet iri yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım limon veya portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
İçine;
100 ml süt
40-50 gram margarin
4 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Kurabiyelerin içinden çıkan kırıntılar
Üzerine;
Gıda boyası
200ml su
Toz şeker, hindistan cevizi rendesi

Şeftali Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerinden yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanarak tepsiye dizilir.
170°c fırında hafifçe renk değiştirene kadar pişirilir.
Fırından çıkan ve soğumuş olan kurabiyelerin alt kısmı keskin bir bıçak yardımıyla oyulur.
Uygun bir tavada süt, margarin ve şeker ısıtılır.
İçine kurabiye kırıntıları ve ceviz eklenerek altı kapatılır.
En son kakao ve tarçın da karıştırılır.
Hazır olan iç dolgusu kurabiyelerin oyulmuş kısımlarına doldurulur ve ikişerli yapıştırılır.
İki tane kaseye gıda sulandırılmış kırmızı ve sarı gıda boyası hazırlanır.
Kurabiyenin bir tarafı sarı, diğer tarafı kırmızı renge bandırılır.
En sonunda hindistan cevizi rendesi veya toz şekerde ovalanır. Afiyet olsun!.
Üzerine nane yaprağı, maydanoz, şimşir yaprağı vs. İle süslenir.
Benim yumurtalarım çok büyük olmadığından 3 tane kullandım. Unu da türk kahvesi fincanı ile tepeleme 12 fincan kullandım. Dolgu kremasına margarin koymadan da olur, hatta daha güzel olabilir. Çünkü ben yerken hafif bir margarin tadı hissettim. Bu krema yerine arasına çikolata, marmelat veya sütlü, labneli kremalar yapılabilir.

Şeftali Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst