AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şeftali Konserve

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şeftali Konserve Tarifi İçin Malzemeler
2 tane şeftali
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tane 250 cc kavanoz

Şeftali Konserve Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeftalilerin kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarıyoruz.
İnce dilimler halinde kesip sıkıca kavanozun içine dizip, üzerine 1 dolu tatlı kaşığı şeker ekliyoruz. İyice iyi su ile dolduruyoruz.
Kapağını kapatıp bir tencerenin içine kabı aşağı bakacak şekilde tencerenin içine ters bir şekilde yerleştiriyoruz.
Kavanozların yarısına gelecek şekilde tencereyi su ile doldurup kaynadıktan sonra 20 dakika daha kaynatıp tencerenin içinden alıyoruz.
En son kavanozların kapaklarını tekrar kontrol edip sıkıp ters çevirip 24 saat boyunca bakım yapmak için bir tahtanın üzerine diziyoruz.
Not: Kışın hem şeftali olarak tüketilebilecek hem vanilyalı dondurma ile şeftali katları olarak beraber servis edilebilecek mevsimi tadındaki şahane bir şeftali yapmış oluyoruz.

Şeftali Konserve Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst