- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 197.012
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şeftali ile neler yapılabilir?
Bir Dahaki Yaza Kadar Çok Özleyeceğiniz 10 Nefis Şeftalili TarifŞeftali iyi gelir mi?
Lif bakımından zengin olan şeftalinin insan sağlığına birçok faydası vardır. Özellikle sindirim sistemine iyi gelen şeftaliye Uzakdoğu ülkelerinde mucize meyve olduğu söylenir. Yüksel miktarda lif içeren şeftali bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Uzmanlar şeftalinin olduğu kadar suyununda faydalı olduğunu belirtiyor.Dondurucudaki şeftali nasıl tüketilir?
Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır. Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır. Afiyetle yenir.
Şeftali Tatlısı nasıl yapılır?
Şeftali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerinizi ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve tepsiye dizin.
- Her şeftaliye 1 tatlı kaşığı toz şeker yada esmer şeker gelecek şekilde üzerlerine şeker serpin.
- 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.Her fırın aynı değildir.
Şeftali mide bozar mı?
Bir ana öğünün hemen ardından şeftali yemek, sindirim sırasında diğer gıdalar ile birleştiğinde midede mayalanmaya neden olabilir bu da hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle ana öğününüzün hemen ardından şeftali yememelisiniz.Şeftali karnı bozar mı?
Uzman doktor Gülay Kara’nın cevabı: (Şeftali ishal yapmaz, bilakis ishali kesmeye yardımcı olur. Elma, havuç, şeftali, muz, yoğurt, ayran, makarna, pilav kakayı katılaştıran besinlerdendir.)Şeftalinin faydaları ve zararları nelerdir?
* Şeftali güçlü bir antioksidandır. * İçerdiği C vitamini sayesinde dokuları korur. * Lif oranının yüksek olmasıyla verdiği tokluk hissi ve sindirim sistemini güçlendirmesi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. * A vitamini içermesi sebebi ile kemik sağlığını korur.
Şeftali suyunda hangi vitamin var?
Güçlü bir bağışıklık sistemi Vücudun mikrop, hastalık ve enfeksiyonlara karşı savaşması olarak adlandırılan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili olan şeftali suyu C vitamini, çinko ve magnezyum içeriği ile birlikte hücresel dejenerasyon sürecini yavaşlatıyor.
Şeftalili Tatlılar: Hafif ve Değişik 20 Tarif
Şeftaliden şeftali suyu nasıl yapılır?
Ev Yapımı Şeftali Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?- 1 kg. şeftaliyi güzelce yıkadıktan sonra dilerseniz kabuğunu soyup, çekirdeklerini ayıklayın.
- Şeftalinin büyüklüğüne göre 4-6 parçaya bölün.
- Şeftalileri düdüklü tencerenize aktarıp, üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın.
- 8 dakika pişirin.
Şeftali nasıl sıkılır?
Şeftalileri yumuşayıncaya kadar pişirin. Şeftaliler yeterince yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra yumuşayan şeftalileri suyu ile birlikte iyice blenderdan geçirin. İsteğe göre ince süzgeçten de geçirebilirsiniz.Şeftalili tatlı nasıl yapılır?
Şeftalileri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Bir fırın kabına şeftalileri dizin ve üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker gezdirin. Fırın kabına suyu koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yumuşayıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
Şeftali nasıl yenir?
Yıllardır Boş Yere Uğraşmışız: Şeftali Aslında Nasıl Soyulur?
- İlk olarak şeftali üst kısmına bıçakla küçük bir çarpı atıyoruz… popsugar.
- Ardından şeftaliyi 30 saniye kadar sıcak suda bekletiyoruz…
- Daha sonra 15-20 saniye buzlu su içinde tutuyoruz…
- Ve şeftalimizi, elimizle, kolayca soyuyoruz, bu doğru yöntem.
Kışlık şeftali kompostosu nasıl yapılır?
Şeftali Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?- Şeftalileri bol suda yıkayın ve soyun.
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
- Suyun içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladıktan sonra şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Şeftali suyu konsantresi nasıl yapılır?
Doğranan şeftaliler tencereye alınır. Üstü basıncaya kadar su ilave edilir, kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpük kepçe yardımıyla alınır. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirilir, daha sonra şeker ve limon tuzu ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılır.Şeftali meyve suyu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
Şeftalili içecek nasıl yapılır?
Şeftalili Smoothie Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün. Çekirdek kısmını çıkarıp minik küpler halinde doğrayın.
- Şeftalilerinizi 1 saat kadar derin dondurucuda dondurun.
- Üzerine süt ve yoğurt ilave ederek blenderdan geçirin.
- Karışımı bardaklara boşaltıp servis edebilirsiniz.
Şeftalili sütlü tatlı nasıl yapılır?
Şeftalili Hafif Kuplar Tarifi Nasıl Yapılır?- Muhallebi malzemelerini pişirin. Ocaktan alınca mikserle köpürte köpürte 5 – 10 dakika kadar uzun uzun çırpın.
- Kıvamı için bu aşama önemli. Kuplara muhallebiyi paylaştırın.
- Meyveli sos için soyulmuş şeftalileri püre yapın. Nişasta, şeker ve suyla pişirin.