- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.424
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şeftali çeşitleri nelerdir?
NektarinDevebastı ŞeftaliŞeftali/Alt sınıflarTürkiye şeftali üretimi ne kadardır?
Şeftali değişik iklim şartlarına en fazla uyum gösteren meyvelerden birisidir. Bu durum bu türün dünya üzerinde geniş ölçüde yayılmasında önemli bir etki yapmıştır. Türkiye şeftali ve nektarin üretim miktarı bakımından 547.215 ton ile 7. sırada yer almaktadır.
Şeftali ülkemizde nerede yetişir?
Şeftali Ağacı Nerede Yetişir? Türkiye’de şeftali tarımı en çok Akdeniz bölgelerinde ve Bursa’da yapılıyor. Ilıman iklimin hakim olduğu pek çok bölgede şeftali yetiştirilebiliyor. Şeftalinin ana vatanının Çin olduğu düşünülüyor.Şeftali türkiyede nerede yetişir?
Şeftali, değişik iklim şartlarına uyabilen meyve türlerinden biridir. Ekvatorun güney ve kuzeyinde 24-25 enlem dereceleri arasında yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde sıcak iklim Akdeniz ve Ege Bölgesi, mutedil Marmara Bölgesi ve soğuk iklime sahip Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Kaç çeşit şeftali var?
Çeşitlerine göre Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi (Türkiye’de yaklaşık 64 çeşit) vardır.Yassı şeftali nedir?
bir chinchillanın şişkolaştıkça dolgunlaşan yanaklarını vurgulamak adına söylendiği düşünülen, sulu nam ı müstear. şeftalilerin şahıdır. normal şeftaliye göre daha bi güzel, daha bi nefis kokar, müptelaları için, kuşadası pazarında da hala bulunabilmekte kendileri.
Şeftalinin kilosu ne kadar?
Türkiye’nin bir numaralı şeftali üretim merkezi Bursa’da, şeftali bolluğu ve fiyatları üreticiyi sevindirdi. Ürünü toplamaya başlayan üretici ve tüccarlar, 3-4 liradan açılan alım fiyatlarının düşmesinden korkuyor. Meyve suyu için toplanan daha küçük ve olgunlaşmış şeftalinin kilosu ise 30 kuruştan satılıyor.Şeftali nerede yetişir hangi ilde?
Şeftali üretimi Bursa, Erzincan, Hatay’da en çok yetiştirilmektedir.