AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sefler giyim yardimi alir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şefler giyim yardımı alır mı?​

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine göre, memur, şef, v.b gibi birçok personele giyim yardımı yapılmamaktadır. Ayrıca, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilen sözleşmeli personel de giyim yardımı hakkından faydalanamamaktadır.

Kimler Giyecek Yardimi ALIR?​

Kimler Giyecek Yardimi ALIR?
Giyecek yardımından yararlanılacak bir göreve aday memur olarak atananlar, bu yardımdan memurlar gibi yararlanırlar. Madde 4 – Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz.

Giyim yardımı ne kadar 2022?​

Giyim yardımı ne kadar 2022?
Dolu kadro ve pozisyon sayısının merkezde % 90’ına kadar, taşrada % 60’ına kadar, bir gün üzerinden, 2020 yılı için 2,74 TL , 2021 yılı için 2,94 TL ve 2022 yılı için 3,09 TL ‘dir ve 250 gün üzerinden hesaplanacaktır.

Koruyucu giyim yardımı ne demek?​

Madde 2- “Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların fabrika, atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi şartlarında görev yapan personeline, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi ayni olarak verilir.

2021 giyim yardimi ne kadar?​

2021 giyim yardimi ne kadar?

Memur giyim yardımından gelir vergisi kesilir mi?​

Memur giyim yardımından gelir vergisi kesilir mi?
Buna göre; giyim yardımlarının kamu personellerine, 657 sayılı devlet memurları kanununa göre sosyal yardım kapsamında verildiği aşikardır. Sosyal Yardımlardan da hiçbir surette gelir vergisi kesintisi yapılmaması gerekmektedir.

Koruyucu giyim malzemesi nedir?​

İş botu, kazak, mont ayakkabı, şapka. “Nedir bunlar?” derseniz koruyucu giyim malzemesi. Kamu kurumlarında çalışan; şantiye, atölye, laboratuvar, yeraltı, açık arazi koşullarında görev yapan personele verilen kıyafetler yani.

Giyecek Yardımı 2022 ne kadar?​

Giyecek Yardımı 2022 ne kadar?

Giyim yardımı geriye dönük ödenir mi?​

Giyim yardımı geriye dönük ödenir mi?
Herhangi bir nedenle bir dönem için verilmeyen giyim eşyası sonraki döneme ait giyecek yardımı ile birlikte de verilemez. “denilmektedir.

Memur giyim yardımı gelir vergisine tabi mi?​

Giyecek yardımı kimlere verilir 2021?​

Giyecek yardımı kimlere verilir 2021?

Devlet memurluğundan çıkarma cezası hangi hallerde verilir?​

Devlet memurluğundan çıkarma cezası hangi hallerde verilir?
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin E fıkrasının (g) bendinde; “memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak” fiili, disiplin hukuku açısından devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektirmektedir.

Devlet memurlarının izin hakları nelerdir?​

Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.

2021 giyim yardımı ne kadar?​

2021 giyim yardımı ne kadar?
Ancak, ilgili personele daha önce nakdi giyecek yardımı kapsamında verilmiş olan bir giyim eşyası için belirlenen kullanma süresi dolmadan yenisi için ödeme yapılmayacaktır. tutarında ödeme yapılacaktır. Toplam 336,79 TL tutarında ödeme yapılacaktır.

Giyim yardımı nasıl alınır?​

Giyim yardımı nasıl alınır?
Vatandaşlar, dernek ya da vakıflara ait olan giysi yardım merkezlerine giderek, burada ihtiyaç duydukları giysileri seçebiliyorlar. Yaşadığınız yerdeki dernek ya da vakfa giderek, giysi yardımına başvurabilirsiniz.

Devlet memurluğundan çıkarmayı kim yapar?​

Yukarıda belirtilen Kanun hükümleri gereğince memurluktan çıkarma cezasının amirin talebi üzerine memurun bağlı olduğu kurumun yüksek disiplin kurulu tarafından verilmesi gerekmektedir.

Memurun kavga etmesi idari soruşturma sonuç ne olur?​

Memurun kavga etmesi idari soruşturma sonuç ne olur?
Kavga eden memurlara hangi disiplin cezası verilir? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/D-(l) maddesinde, “Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek” fiili, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

Memur izinleri nasıl kullanılır?​

Memur izinleri nasıl kullanılır?
Yıllık iznin kanuni dayanağı Yine aynı Kanunun yıllık izinlerin kullanılışı başlıklı 103’üncü maddesinde; “Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir.

Kamuda idari izinli ne demek?​

İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir.

Giyim yardımı ne kadar?​

Giyim yardımı ne kadar?

Devletten kıyafet yardımı nasıl alınır?​

Devletten kıyafet yardımı nasıl alınır?
Belediyelerin giysi yardımından faydalanmak için ikametgahınızın bulunduğu yerdeki büyükşehir belediyesine veya ilçe belediyesine bizzat giderek, burada başvuru formu doldurabiliyorsunuz. E-devlet üzerinden ise ön başvurularınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Meslekten cikarma cezasını kim verir?​

Bakan ile disiplin kurullarının verdiği disiplin cezalarına karşı ancak idari yargı yoluna başvurulabilir.” Yukarıda detaylı olarak yer verildiği üzere meslekten çıkarma cezası disiplin kurulları tarafından verilmektedir.

Memurun işine nasıl son verilir?​

Memurun işine nasıl son verilir?
a- Ağır hapis cezası: Bu da ikiye ayrılmaktadır. Ömür boyu hapis cezası ve geçici ağır hapis cezası. Her iki halde de kişi memur olamaz veya memur ise görevine son verilir. b- 6 aydan fazla hapis cezası: Belirtilen sürelerde ceza alan kişi memur olamaz veya memur ise görevine son verilir.
 
Merhaba!

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı konusunda bilgi vermek isterim. 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilen sözleşmeli personel de giyim yardımı hakkından faydalanamamaktadır. Ancak Giyecek yardımından yararlanacak aday memurlar, atandıkları göreve bağlı olarak bu yardımdan memurlar gibi yararlanmaktadırlar. Giyim yardımı tutarları yıllara göre değişmektedir. 2022 yılı için bir günlük giyim yardımı tutarı 3,09 TL olarak belirlenmiştir.

2021 yılı giyim yardımı tutarı ise belirtilmemiştir ancak 2021 yılında da belirli bir tutar üzerinden giyim yardımı yapılmaktadır. Giyim yardımının kamu personellerine sosyal yardım kapsamında verildiği için gelir vergisi kesintisi yapılmamaktadır.

Koruyucu giyim yardımı ise belirli koşullarda görev yapan personellere sağlanan koruyucu giyim malzemelerini içermektedir. Bu malzemeler, fabrika, atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi gibi şartlarda görev yapan personele verilmektedir.

Giyim yardımı geriye dönük olarak ödenmemektedir ve bir dönem için verilmeyen giyim eşyası sonraki dönemde de verilmemektedir. Giyecek yardımının nasıl alınacağı konusunda ise vatandaşlar, dernek ya da vakıflara ait olan giysi yardım merkezlerine giderek ihtiyaç duydukları giysileri seçebilmektedirler.

Devlet memurluğundan çıkarma cezası; "memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" gibi durumlarda verilmektedir. Çeşitli disiplin cezaları alan memurlara ise kademeli ilerleme durdurulabilir ya da görevlerine son verilebilir.

Memurların izin hakları da belirlenmiştir. Yıllık izin süresi hizmet süresine göre farklılık göstermektedir ve belirli durumlarda izin sürelerine ek günler eklenebilmektedir.

Devlet memurları, idari izinli olduğunda çalışma günü tatil edilmiş olur. İdari izin, kamu kurumu tarafından verilen bir izin türüdür. Meslekten çıkarma cezası disiplin kurulları tarafından verilir ve bu kararlara karşı idari yargı yoluna başvurulabilir.

Devletten kıyafet yardımı almak isteyen kişiler, bulundukları yerdeki belediyelere başvurarak giysi yardımı talebinde bulunabilirler.

Eğer başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst