AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sefkat neden onemli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Şefkat neden önemli?​

Öz şefkatli tutumlarımız kendimizi zor zamanlarımıza kabul edebilmemiz, kendimizi sevebilmemiz, acıyı doğru bir biçimde deneyimleyebilmemiz, iyimserlik, umut, sevgi, anlayış gibi tutumları geliştirebilmemiz için oldukça önemli işlevlere sahiptir.

Öz Şefkat için neler yapılabilir?​

Öz şefkat seviyenizi geliştirmek için 4 öneri
- Kendinize en yakın arkadaşınıza davrandığınız gibi davranın. Buda “şefkatin kendini de içermiyorsa eksiktir” der, ki bu laf çok doğrudur.
- Öz şefkatle kendini şımartmanın aynı şey olmadığının farkına varın.
- Metta meditasyonu yapın.
- Öz şefkatinizi davranışlarınıza yansıtın.
Öz şefkat, yani kendimize şefkat göstermemiz ise kendimize en iyi arkadaşımız gibi davranmak, zor zamanlarda kendimize sevgi ve anlayış göstermek, en iyi arkadaşımıza söyleyeceğimiz sözleri ve davranışı kendimize de yöneltmektir. Öz şefkat sadece ruhsal sağlığımızı değil, bedensel sağlığımızı da korur.
Insan kendine nasıl şefkat gösterir?
Acıdan kaçmak ya da onunla savaşmak yerine yaşanılan sıkıntıya yaklaşıp onu kabul etmek ve dostluk kurmak cesaret gerektirir. Şefkat içerisinde merhamet, hoşgörü ve cesareti barındırır. Acıya rağmen değil acı ile beraber devam etmek, acının gelip geçici olduğunu kabul etmek gerekir.
Öz Şefkat meditasyonu nedir?
Bir neden, bir değişiklik olmasını beklemeden, her halimize anlayışla yaklaşmaktır. Özellikle zorlanmaların içinde, bir arkadaşımıza kuracağımız güzel ve destekleyici cümleleri, kendi kendimiz için kurmaktır. Öz-şefkat kendimizle yumuşak, destekleyen ve anlayışlı bir temelde bir ilişki geliştirmektir.

Öz şefkatli farkındalık nasıl yapılır?​

Şimdiye ve şu ana odaklanarak duygularımızı fark etmek, böyle zamanlarda kendimize öz-şefkatle yaklaşabilmek için kritiktir. Bilinçli farkındalık, duygu ve düşüncelerimize kendimizi kaptırmak ve onlarla özdeşleşmek yerine, onları dışarıdan bir gözlemci gibi seyretmek için bize imkan tanır.

Şefkatli nasıl olunur?​

Her şey öz’de başlar. Başkalarına karşı şefkatli olabilmek, diğer insanlardan bize gelen şefkati alabilmek için önce kendimizi fark etmemiz ve kendimize karşı şefkat gösterebilmemiz gerekir. Zor zamanımızda kendimize nazik davranarak yargılayıcı olmadan gereken desteği kendimize vermemiz öz şefkati arttırır.
Öz-Şefkat Ne Değildir? Öz-şefkat kendine acımak demek değildir. Yaşadığımız olumsuzluklar ve bizde uyandırdığı duyguları kabul ederek kendimize merhametle yaklaşırsak, duyguların işlenmesini sağlar ve ağırlaşarak bizi esir almasının önüne geçmiş oluruz.
Öz şefkat ingilizce ne demek?
“öz şefkatli farkındalık” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 1 sonuç mindful self-compassion i.
Meditasyon yapmaya nasıl başlanır?
Yeni Başlayanlar için 6 Basit Adımda Meditasyon
- Adım 1: Rahat bir nokta belirleyin.
- Adım 2: Rahatça Oturun.
- Adım 3: Merkeze dönmek için derin derin nefes alın.
- Adım 4: Vücudunuzu tarayın.
- Adım 5: Düşüncelerinizi gözlemleyin.
- Adım 6: Meditasyonu bitirin.

Mindfulness egzersizleri nasıl yapılır?​

Zihniniz düşüncelere daldığında, zihniniz dağıldığında, ne düşündüğünüzü fark edin. Ardından da dikkatinizi tekrar nefesinize yönlendirin. Nefesinizi takip etmeye devam edin. Birkaç dakika sonra, gözlerinizi yavaşça açın ve sonraki eyleminizin bilinçli farkında (mindful) olun.

Geri