AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seferde ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Seferde ne demek?​

Sefer kelimesi Türkçe’de “uzun yürüyüş, yolculuk” anlamına gelir. Arapça sfr kökünden gelen safar سفر z “uzun yürüyüş, yolculuk” sözcüğünden alıntıdır.

Sefere gitmek ne demek?​

SEFERİLİK NEDİR? Kişinin herhangi bir nedenle ikamet ettiği yerden kalkıp başka bir yere gitmesi veya gitmek için yola koyulması, Arapça’da sefer veya müsaferet olarak adlandırılmakta olup, bu şekilde yola çıkmış kişiye de seferî veya müsafir denilir.
Ansızın ve bir seferde ne demek?
Ansızın sorusunun en kısa cevabı yine An kelimesinden türetilmiş olan ”Ani” sözcüğüdür. Ansızın Bulmaca Cevabı Nedir? Aniden kelimesi, planlanmadan ve beklenmedik bir anda anlamına gelir. Defa kelimesinden türetilmiş olan defaten hem bir defaya mahsus olmak üzere hem de birdenbire anlamında kullanılır.

Dülger neye denir?​

Dülger, yapılardaki ağaç işlerini yapan kişiler için kullanılan bir sözcüktür. Yapılarda uygulanacak olan tüm ağaç işlemleri, dülgerler tarafından gerçekleştirilir.

Seferi olmak için kaç km yol gitmek lazım?​

Seferi, kişinin herhangi bir nedenle ikamet ettiği yerden kalkıp başka bir yere gitmesi veya gitmek için yola çıkmış kişiye de seferi veya müsafir denilir. İkamet ettiği yerden 90 km. uzağa giden seferi sayılır.
Seferi olan kimse namazı tam kılabilir mi?
Kişinin fiili olarak yolculuğa başlaması gerekmektedir. Gidilen yerde on beş günden az kalınmaya niyet edilmesi de seferi olmanın şartlarındandır. Kişinin çıktığı yolda 90km mesafeye ulaşmadan geri dönmeye niyet etmesi halinde namazlarını tam olarak kılması gerekmektedir.
Osmanlı Devleti’nin en önemli sembollerinden biri olan mehter takımı, özellikle yeniçeri askerlerinin savaş öncesinde ve zaferlerde morallerini artıran ve kendilerini önemli ölçüde motive eden bir güce sahiptir. Mehter takımında görev alan kişilerin her biri dönemin en iyi çalgı üstatları arasında sayılmaktaydı.
Mehter, bölüklere ayrılır, aynı çalgı âletini çalanlar, alemdârlar birer bölük teşkil ederlerdi. Her bölüğün “ağa” tâbir edilen bir âmiri bulunurdu. Davulcubaşına ise “Baş Mehter Ağa” denirdi.
Defaya ne demek?
Defaatle kelimesinin anlamı, defalarca, birçok kez, kere gibi sözcüklerle karşılık bulmaktadır.
 
Geri
Üst