AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sedye uzerine yerlestirme teknikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sedye üzerine yerleştirme teknikleri nelerdir?​

Sedye üzerine yerleştirme teknikleri nelerdir?

Bir yaralı da bilinç kaybı varsa hangi taşıma yöntemi tercih edilmelidir?​

Hasta/yaralının ciddi bir yaralanması yoksa ve yardım edebiliyorsa iki, üç, dört elle altın beşik yapılarak taşınır. İki elle: İki ilkyardımcının birer eli boşta kalır, bu elleri birbirlerinin omzuna koyarlar, diğer elleri ile bileklerinden kavrayarak hasta/yaralıyı oturturlar.
Sedye üzerine yerleştirme tekniğinin adı nedir?
Sedye üzerine yerleştirme teknikleri, kaşık tekniği, köprü tekniği ve karşılıklı durarak yerleştirme tekniği olmak üzere üç çeşittir.

Faraş sedye ne demek?​

Faraş sedye, iki parçaya ayrılan hafif alüminyum kanatlar sayesinde hastayı bulunduğu yerden hareket ettirmeden, sarsmadan alınmasını sağlar. Özellikle travmalı hastayı yerinden hareket ettirmeden sedye üzerine almak için kullanılır.

Hasta ve yaralı nasıl taşınır?​

– Çömelerek sağ kolunu hasta/yaralının bacaklarının arasından geçirir, – Hasta / yaralının vücudunu sağ omzuna alır, – Sol el ile hasta/yaralının sağ elini tutar, ağırlığı dizlerine vererek kalkar, – Hasta/yaralının önde boşta kalan bileği kavranarak hızla olay yerinden uzaklaştırılır.
Tezkereci yöntemi ne demek?
İki ilk yardımcı önce kendi bileklerini tutarlar, boşta kalan el ile karşıdakinin bileğini tutar, Eğilerek yaralıyı bu el üzerine oturturlar, Yaralı ilk yardımcıların boyunlarına sarılır, Kalkıp taşırlar.

Gebe hasta hangi pozisyonda taşınmalı?​

➢ Uterusun büyük damarlara baskı yapması nedeniyle sırt üstü yatan gebelerde baskıya bağlı plasental dolaşım bozulabilir. Bu nedenle gebeliğin üçüncü trimesterinden sonra hasta, sol yan pozisyonda ya da sağ kalça altına destek yerleştirilip 15 derece kadar sola doğru yatırılarak taşınmalıdır.

Koma pozisyonu hangi durumlarda yapılır?​

Neden Koma Pozisyonu Verilir: Hasta yaralı bilinci tamamen kapalı nefes alıp verir durumdayken, kusabilir ve kanamaya bağlı olarak içerden ya da dışardan soluk yoluna kan, içerden ise yine soluk yoluna kusmuk dolabilir, hasta yaralıya koma pozisyonu ( yan yatış pozisyonu ) verilmek zorunludur.
 
Geri
Üst