AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sedye nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sedye nasıl yapılır?​

Başını ve omzunu tutan birinci ilkyardımcının komutu ile tüm ilkyardımcılar aynı anda hasta/yaralıyı kaldırarak dizlerinin üzerine koyarlar, Aynı anda tek bir hareketle hasta/yaralıyı göğüslerine doğru çevirirler, Sonra uyumlu bir şekilde ayağa kalkar ve aynı anda düzgün bir şekilde sedyeye koyarlar.

Sandalye sedye ne için kullanılır?​

Acil durumlarda bilinç kaybı yaşayan ve yürüme zorluğu çeken hastalarda; merdivenden indirirken, yakın mesafede, ambulans sedyesinin giremeyeceği vb noktalarda kullanılır. Hasta kısıtlamalarını içeren Merdiven Sedye Sandalyesi, tekerlekli sandalye ve merdiven sandalyesi görevi görecek şekilde tasarlanmıştır.
Ambulanstaki kızağa tesbit edilen kızaklı sedyeler, eklemli katlanabilir sedyelerdir. Sedyede ince yatak, yastık, boş yastık kılıfı ve yaralıyı sedyeye bağlamaya yarayan askılar ve bağlar vardır. Çok amaçlı kullanıma sahip olan sedyelerin tekerlekler üzerinde taşınmasına yarayan bölümleri vardır.
Yaralı Ambulansa nasıl bindirilir?
İlkyardımcılar hasta/yaralının tek bir yanında bir dizleri yerde olacak şekilde diz çökerler, Hasta/yaralının elleri göğsünde birleştirilir, Birinci ilkyardımcı baş ve omzundan, ikinci ilkyardımcı sırtının alt kısmı ve uyluğundan, üçüncü ilkyardımcı dizlerinin altından ve bileklerinden kavrar.
Sedye hangi durumlarda kullanılır?
Sedye, hasta veya yaralı taşımaya yarayan hasta yatağıdır. Acil yardım ambulansında; ana sedye, kombinasyon sedye, vakum sedye, faraş sedye ve sırt tahtası gibi sedyeler bulunur. Kurtarma çalışmalarında Neil Robertson sedye, basket sedye, kızak sedye gibi farklı özellikli sedyeler kullanılır.

Kütük çevirme yöntemi nedir?​

1.4 KÜTÜK YUVARLAMA (ÇEVİRME) TEKNİĞİ Kütük yuvarlama tekniği, boyun ateli takıldıktan sonra yaralının baş, boyun ve gövde ekseni bozulmadan yan çevrilip omurga tahtası üzerine alınmasıdır. Kafa ve omurga travma şüphesi olan tüm vakalar, kütük yuvarlama tekniği ile omurga tahtası üzerine alınıp sedyeye yerleştirilir.
 
Geri
Üst