Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sedum cicegi nasil yetistirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sedum çiçeği nasıl yetiştirilir?​

Sedum morganianum ya da damkoruğu sukulenti bakımı oldukça kolaydır. Aydınlık güneşli alan seven damkoruğu için düzenli sulama önemlidir. Çeşme sularındaki kloru düşünerek içme suyu veya kaynatılmış ve dinlendirilmiş çeşme suyu vermek mantıklı olacaktır.

Sedum burrito çiçek açar mi?​

Tam erişkin boya erişmiş ve çiçeklenme yaşına gelmiş bir sedum burrito oldukça değerlidir. Dikim Yeri: Saksıda ve yarı gölge, yaz aylarında aşırı güneşten sakının. Toprak: Kaktüs ve sukulentlere özel toprak karışımı.

Sedum Lineare çiçek açar mı?​

Sedum Lineare çiçek açar mı?
Çiçeklenme Dönemi: Yılın çoğunluğunda üzeri çiçeklidir. Dona Dayanıklılık: Donlara karşı tam dayanıklı türler. Dikim: Kullanacağınız toprak kireçli olmasın.

Damkoruğu nasıl bakılır?​

Damkoruğu nasıl bakılır?
Dam Koruğu bakımı yapılırken sık sulanmaması önemlidir. Sulamadan önce toprağın tamamen kuruduğundan emin olmalısınız. Dam Koruğu gübreleme işlemi yaz mevsiminde 1 kere sıvı kübre veya kaktüs gübresi ile yapılabilir. Dam Koruğu yaprakları sarardı veya kuru diyorsanız bunun sebebi sizin dokunmanız olabilir.

Acem halısı çiçeği tohumu ne zaman ekilir?​

ACEM HALISI TOHUMU NE ZAMAN DİKİLİR? Acem halısı bitkisini dış mekana dikecekseniz ekim aylarında dikebilirsiniz. Evde acem halısı bitkisi yetiştirmek istiyorsanız, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında dikebilirsiniz.. Tohumların çimlenmesi için uygun sıcaklık 18-22 derece arasıdır.

Sedum Nussbaumerianum çiçek açar mı?​

Sedum nussbaumerianum kış sonun çiçek açar. Yıldız şeklinde küçük beyaz çiçekleri dal uçlarında birçoğu bir arada, tipik Sedum tarzında açarlar.

Sedum çiçeği nasıl çoğaltılır?​

Sedum çiçeği nasıl çoğaltılır?
Sedum morganianum bitkileri sukulentlerde olduğu gibi kelle alma yöntemi ya da yapraktan çoğaltma yöntemleri ile çoğaltılabilir. Sedum sukulentinizi çoğaltmak için sağlıklı bir yaprak temiz bir şekilde gövdeden ayrılır, 1-2 gün iyileşmesi beklenen yaprak ve besin değeri yüksek toprak üzerine koyularak köklendirilir.

Sukulent yaprakları neden Pörsür?​

Sukulent yaprakları neden Pörsür?
Sukulent çürümesi Eğer sukulentinizi gereğinden fazla miktarda sularsanız sukulent çürür ve bunu yapraklarının dökülmesinden anlayabilirsiniz.Eğer tam tersi sukulentinizi ihtiyacı olduğundan az sularsanız yaprakları pörsümüş bir görünüm kazanır.

Haworthia nasıl bakılır?​

Hava delikli bir saksıda bakımı yapılmalıdır. Dış mekanda gölgede bakıldığında gelişimi daha sağlıklı gelişir. İç mekanda ise aydınlık, kısmen güneş alan bir alanda yetiştirebilirsiniz. Güneş almayan alanlarda haworthia yapraklarını içe doğru kapatır.

Sedumların bakımı nasıl yapılır?​

Düzenli ve yeterli sulama sedum çiçeğinin gelişimi için büyük rol oynar. Kaynatılmış su ya da içme suyu ile sulanması tavsiye edilen sedum sukulentleri toprağı kurumayacak şekilde düzenli olarak sulanmalıdır.

Acem halısı ne zaman çoğaltılır?​

Acem halısı ne zaman çoğaltılır?

Acem halısı bitkisinin çoğaltılması için genellikle ilkbahar veya yaz ayları tercih edilir. Bu dönemler bitkinin aktif büyüme gösterdiği zamanlardır ve çoğaltma işlemi başarılı olma olasılığı daha yüksektir. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları acem halısı bitkisinin çoğaltılması için ideal zamanlardır. Tohumlar bu dönemlerde daha hızlı çimlenme eğilimindedir. Çoğaltma işlemi için sağlıklı ve güçlü bitkiler seçilmeli, uygun koşullarda yetiştirilmelidir.

Geri