- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sedex denetmeni nasıl olunur?
Sosyal Uygunluk Denetçisi olabilmek için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitim programlarından birini tamamlamak gerekmektedir. Ardından sosyal uygunluk ya da etik denetimi konusunda eğitim alarak sosyal uygunluk denetçisi olunabilir.Sosyal uyumun tanımı nedir?
Sosyal uygunluk, bir işletmenin çalışanlarına ve çevreye nasıl davrandığının ve sosyal sorumluluk kavramını kendi içinde ve etki alanlarında nasıl uyguladığının göstergesidir. Bir işletmenin sosyal uygunluk standartlarını karşıladığından emin ol- mak için sosyal uygunluk denetimi yapılması ge- rekebilir.Sosyal Uygunluk uzmani nedir?
Sosyal Uygunluk Denetçisi; büyük markaların tedarik zincirlerinde bulunan üretici firmaların çalışma koşullarının tespit edilmesi, geliştirilmesi ve raporlanması amacıyla; yapılan işin standartlara göre yapılıp yapılmadığını denetleyen kişilere verilen mesleki unvandır.
Sedex belgesi nasıl alınır?
SEDEX Belgesi Nasıl Alınır? SEDEX Belgesi alabilmek için SMETA kriterlerine uygun şekilde, 3 ana adımdan oluşan bir denetim sürecini, başarıyla tamamlamak gerekmektedir. SEDEX ve SMETA için yapılacak denetimler başlamadan önce, başvuru yapan şirketlerin çeşitli öz değerlendirme formlarını doldurmaları istenir.Sedex denetimi kaç yılda bir yapılır?
Sedex belgesi için 30 Haziran 2020’ye kadar, 1 yıl boyunca 6.0’a göre yapılan denetimler için kısmi takip denetimi yapılması mümkün olacaktır.Sosyal psikoloji uyum nedir?
UYMA DAVRANIŞI: Bir kişinin davranış ve hatta bazı durumlarda düşünce ve duygularını gerçek (somut) yada sosyal etki aracılığı ile değiştirmesi ve baskı yönüne doğru uyum göstermesi demektir. Toplumsal uyum sağlama, yaşam içerisinde bireysel özelliklerin bir bölümünün yok olması demektir.
Sosyal uygunluk, bir işletmenin çalışanlarına ve çevreye nasıl davrandığının ve sosyal sorumluluk kavramını kendi içinde ve etki alanlarında nasıl uyguladığının göstergesidir. Bir işletmenin sosyal uygunluk standartlarını karşıladığından emin olmak için, o işletmeye sosyal uygunluk denetimi yapılması gerekebilir.
Sosyal Uygunluk ve Marka denetimlerinin gerekliliklerini karşılayan bir yönetim sisteminin kurulması ve/veya geliştirilmesini isteyen İşletmelerimizin ya da Sosyal Uygunluk alanında kendisini geliştirmek isteyen kişi ve işletme çalışanlarının ve yöneticilerin gerekli bilgiye sahip olması sürecidir.
Sedex belgesini kimler alabilir?
SEDEX Belgesi almak için tedarikçi veya satın alan taraf fark etmeksizin, şirketlerin uyması gereken belli başlı kriterler mevcuttur. Bu kriterlerin genel adı SMETA’dır. SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit), Dünya üzerinde en yaygın kullanıma sahip etik denetim formatlarından biridir.