AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sedef bagisiklik sistemi hastaligi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sedef bağışıklık sistemi hastalığı mı?​

Sedef hastalığı, deride zemini kırmızı üzerinde beyaz kepeklerle kaplı plaklar şeklindeki döküntülerle (lezyonlarla) karakterize, genellikle yaşam boyu devam eden bir bağışıklık sistemi (otoimmün) hastalığıdır. Kalın kırmızı deri, kabuklanma, kalınlaşma, kaşıntı, kuruma, ağrı gibi belirtilerle ortaya çıkar.

Sedef hastalığı kemiklere zarar verir mi?​

Çevresel Eklemlerin Etkilenmesi: Sedef romatizmasında en sık etkilenen eklemler el ve ayak eklemleri, el ve ayak bilekleri ve diz eklemleridir. Bazı kişilerde özellikle el ve ayak eklemlerinde kalıcı hasara ve sonuçta sakatlığa neden olabilecek ”artritis mutilans” denilen ağır tablolar gelişebilir.
Sedef otoimmün hastalık mı?
Bağışıklık Sistemi Sedef hastalığı beyaz kan hücrelerinin cilde yanlışlıkla saldırması sonucunda görülen bir hastalıktır. Bu da sedef hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir. Akyuvarlar vücuda giren zararlı mikroorganizmalara ve enfeksiyonlara karşı savaşır.
Birov hastalığı nedir?
Sedef hastalığı, cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı çoğalmasına neden olan bir cilt bozukluğudur. Bir diğer adı da psoriasis olan sedef hastalığı sırasında ciltte beyaz pullarla kaplı engebeli kırmızı lekeler görülmeye başlanır.

Sedef hastalığı öldürücü mü?​

Sedef hastalarının vücutlarında bağışıklık sistemi ile ilişkili oluşan yangısal durum, daha erken yaşta kalp krizinden hayatlarını kaybetmelerine sebep olabilir. Doktorların verdiği dışında herhangi bir ilaç kullanmamalıdırlar.

Sedef lezyonlarına ne iyi gelir?​

Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.
Sedef hastalığına bitkisel olarak ne iyi gelir?
Sedef hastalığına iyi gelen otlar Meryemana dikeni, buğday ruşeymi yağı, hidrastis canadensis çayı, kadın tuzluğu, hodan yağı, aloe vera, keten tohumu yağı, dulavratotu sedef hastalığına iyi gelen bitkilerdir.
 
Geri
Üst