AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sedasyon tatili nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.190
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sedasyon tatili nedir?​

Ayrıca bizler sabah ilk iş olarak hasta vizitinde sedasyon verdiğimiz tüm hastaların dozlarını belli sınırlar dahilinde azaltıp kesiyor ve GKS’lerini değerlendiriyoruz. Hasta eğer tolere edebildi, ajite değil ise tekrar başlamıyoruz. Bu uygulama “sedasyon tatili” olarak adlandırılıyor.

Beyin disfonksiyonu ne demek?​

Beyin disfonksiyonu ne demek?
Akut beyin disfonksiyonu, yoğun bakım ünitesinde yaygın olarak görülen ve deliryumdan komaya kadar değişen nörolojik değişikliklerin izlendiği klinik bir tablodur.

Sedasyon riskleri nelerdir?​

Genel anesteziden farklı olarak sedasyonda hasta solunumu makineye bağlı olmadan, normal şekilde devam etmektedir. Bu nedenle sedasyonun neredeyse hiç riski bulunmuyor. Sadece kalp rahatsızlığı gibi bazı sağlık problemleri yaşayan hastalardan tetkikler istenerek, uygun olması durumunda işlem uygulanabiliyor.

Derin sedasyon ne demek?​

Derin sedasyon ne demek?
Derin Sedasyon Nedir? Hastaya fazla dozda ilaç verilerek hastanın uyumasını sağlayan yöntemdir. Bilinçli sedasyondan farkı ilaç dozajının yüksek olmasıdır.

Sedoanaljezi ne demek?​

Girişimsel sedo-analjezi (GSA); ağrılı işlemlerde hastaların ağrı, anksiyete ve acısını dindiren, girişimlerin başarı oranını artıran ve acil servis pratiğinde yaygın kullanılan bir uygulamadır. GSA, sedatif veya disosiyatif ajanların tek başına kullanımı ya da analjezik ajanların eklenmesiyle uygulanır.

Minimal beyin disfonksiyonu ne demek?​

Minimal beyin disfonksiyonu ne demek?
minimal brain dysfunction – minimal beyin disfonksiyonu / minimal beyin hasarı açık bir nörolojik belirtisi olmayan, nörogelişimsel olduğu düşünülen durumu ifade etmede kullanılmıştır. Örnekler: dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, disleksi. Günümüzde bu terim kullanılmamaktadır.

Beyinde septik sistem nedir?​

Sepsis ilişkili ensefalopati (SİE); merkezi sinir sistemi dışında bulunan bir infeksiyona ikincil olarak gelişen yaygın beyin işlev bozukluğudur. Hastalığın patofizyolojisinde birbirini tetikleyen ve büyük olasılıkla hastadan hastaya değişen mekanizmalar söz konusudur (1). Prevalansı %9-%71 arasında değişir.

Derin sedasyon hangi durumlarda uygulanır?​

Derin sedasyon hangi durumlarda uygulanır?
Ağız ve diş sağlığı tedavilerinde hastanın durumu elverişli ise derin sedasyon özellikle çocuk hastalarda, zihinsel engelli hastalarda ve kaygı düzeyi yüksek olan yetişkinlerde uygulanmakta ve derin sedasyon altında uygulanan tedaviler son derece rahat ve konforlu bir biçimde tamamlanmaktadır.
 
Geri
Üst