AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sedasyon cocuklar icin zararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sedasyon çocuklar için zararlı mı?​

Genel anesteziden farklı olarak sedasyonda hasta solunumu makineye bağlı olmadan, normal şekilde devam etmektedir. Bu nedenle sedasyonun neredeyse hiç riski bulunmuyor. Sadece kalp rahatsızlığı gibi bazı sağlık problemleri yaşayan hastalardan tetkikler istenerek, uygun olması durumunda işlem uygulanabiliyor.

Diş hekimleri sedasyon yapabilir mi?​

Mesleğini serbest icra eden diş hekimleri/uzmanlar, hastalarının Ek-9’daki cerrahi işlemler dışında kalan genel anestezi ve sedasyon altında yapılacak tanı ve tedavi işlemlerini ADSM’ler bünyesinde bulunan Sedasyon ve Genel Anestezi Biriminde yapabilirler.
Bebeklerde sedasyon Nedir?
Sedasyon yöntemi herhangi bir alerjik rahatsızlığı bulunmayan herkese uygulanabilen bir yöntemdir. Anesteziye göre oldukça konforlu olan bu yöntem en çok diş hekimi veya iğne korkusu olanlara, mide bulantısı, kusma gibi refleksleri sebebiyle diş tedavisi olamayanlara ve çocuklara uygulanan bir yöntemdir.

Diş hekimliğinde sedasyon nedir?​

Tıpta genel anestezi uzmanı tarafından uygulanan sedasyon, sedatif ilaçlarla tüm reflekslerinin korunarak, derinliği kontrollü olarak ayarlanabilen uyku halidir. Diş tedavilerinde de kullanılan sedasyon, özellikle diş hekimi fobisi olanlar tarafından tercih ediliyor.

Sedasyon kaç yaşında?​

Sedasyon yapılması gereken çocuklar için sistemik olarak var olan bir hastalığı engel olmadığı sürece yaş sınırlaması yoktur.
5 yaşındaki çocuğa Kanal tedavisi nasıl yapılır?
Çünkü bu dişler, oldukça kısa bir süre içerisinde zaten dökülecektir. Buradan hareketle, 3 – 5 yaş grubunda bulunan çocukların dişlerinde, gerekiyorsa, kanal tedavisinin yapılmaması için hiçbir sebep yoktur. Çocuklar için yapılan kanal tedavilerinde her işlem, çocuklara uygun bir forma getirilerek yapılır.
Bilinçli sedasyon kullanmak bir çocuğun rahatlamasını sağlayabilir….Bilinçli sedasyon aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde verilebilir:
- Gaz solumak.
- Bir şurup veya hap şeklinde ilaç yutmak.
- Bir iğne vurulması suretiyle ilaç almak (enjeksiyon)
- Damardan ilaç almak (damar içine)
Kanalların temizliği sağlandıktan sonra uygun ilaçlarla dişin içi doldurulur. Sağlıklı dişin üzerine uzun ömürlü olacak şekilde kompozit (beyaz) dolgu veya paslanmaz çelik kron gibi malzemeler uygulanarak yapısı sağlamlaştırılır. Bu işlemler duruma göre 30-45 arası sürebilir.
 
Geri
Üst