- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sedaş ın açılımı nedir?
SEDAŞ – SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin kuruluşu, Etibank’ın enerji grubunun oluşturulması sonrası, 1954 yıllarında yapımına başlanan Adapazarı Tesisleri ile aynı zamana rastlamaktadır.SEDAŞ devletin mi?
SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara’da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu’nun yönetimine geçmiştir. O günden bu yana SEDAŞ faaliyetlerini özel şirket statüsünde sürdürmeye devam etmektedir.Akcez kime ait?
Türkiye’de her geçen gün gelişerek büyüyen elektrik dağıtım ve perakende satış sektörünün yeni, dinamik ve tecrübeli oyuncularından biri olan AKCEZ, Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın lider enerji şirketlerinden CEZ Grubu’nun oluşturduğu ortak girişim şirketidir.
En iyi elektrik-elektronik mühendisliği hangi üniversitede?
Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması
SEDAŞ kime ait?
1 Temmuz 2008 tarihinde açılan ihaleyi, 600 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Akkök-Akenerji-CEZ Konsorsiyumu için Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onay verilmiştir. SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara’da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu’nun yönetimine geçmiştir.SEPAŞ kime ait?
Sepaş Enerji, Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından olan Akkök Holding ve CEZ Group stratejik ortaklığı ile Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya’nın EPDK tarafından yetkilendirilen resmi elektrik tedarikçisidir.Akkök Holding sahibi kim?
Akkök Holding