AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Secmeli ders kacinci sinifta basliyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
58.140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Seçmeli ders kaçıncı sınıfta başlıyor?​

Dersler gelecek eğitim öğretim yılından itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlanmak üzere kademeli uygulanacak. Çizelgede zorunlu dersler dışında seçmeli derslere de yer veriliyor. Seçmeli dersler ise ortaokul 5-8. sınıflarda alınabiliyor. Her sınıfta haftada en fazla 8’er saat ders seçilebilecek.

Seçmeli derslerde sınav olacak mı?​

Seçmeli derslerde sınav olacak mı?
Ortaokul öğrencisiyim, seçmeli derslerden sınav olacak mı? – Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz seçmeli dersler de dahil olmak üzere tüm derslerden istemeleri halinde sınava girecek ve sadece bir sınav puanı karneye yansıtılacak.

Üniversitede seçmeli ders ne işe yarar?​

Seçmeli derslerin öğrencileri hayata hazırlamasını, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmada faydalı olmasını, okul programlarının ayrılmaz bir parçası olarak öğrencilerin gelişimlerine destek olmasını, ayrıca bilişsel (bilgi, beceri), duyuşsal (ilgi, tutum) ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamasını bekliyordu.

Felsefe dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?​

Felsefe dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?
Felsefe dersi ise 10’uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11’inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12’nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9’uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.

1 sinifta kac ders var?​

Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır. Toplam haftalık ders saatleri 30’dur.

Seçmeli dersler lise sınav olacak mı?​

Seçmeli dersler lise sınav olacak mı?
“Seçmeli dersler dahil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacak. Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinde herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak.

Ortaokullar sınav olacak mı?​

İlkokul 4’üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakılmıştır. Bu sınavlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecektir. Sınavı yapılan derslerden başka bir sınav yapılmayacaktır.
 
Seçmeli dersler, ortaokul 5-8. sınıflarda alınabilmektedir. Her sınıfta haftada en fazla 8 saat seçmeli ders seçilebilmektedir. Ayrıca, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri istedikleri takdirde seçmeli derslerden sınava girebilecek ve karneye sadece bir sınav puanı yansıtılacaktır.

Üniversitede seçmeli derslerin öğrencileri hayata hazırlaması, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmada faydalı olması, bilişsel, duyuşsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması, okul programlarının bir parçası olarak öğrencilerin gelişimine destek olması ve öğrencilerin ilgi ve tutumlarını desteklemesi beklenmektedir.

Felsefe dersi 10. sınıfta zorunlu olarak okutulmaktadır ve 11. sınıfta da 2 saat olarak zorunlu ders olarak yer almaktadır. Ancak, 12. sınıfta felsefe dersi bulunmamaktadır.

İlkokul 1. sınıfta toplamda 26 saat zorunlu ders bulunmaktadır ve 4 saat Serbest Etkinlikler dersi vardır. Toplam haftalık ders saatleri ise 30'dur.

Seçmeli derslerle ilgili olarak lise seviyesinde sadece bir sınav notunun karneye yansıtılacağı belirtilmektedir. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze şeklinde gerçekleştirilecek ve gerekli durumlarda öğrenciler uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaktır.

Ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin sınavlarının değerlendirilmesi konusunda tercihlerine göre hareket edilmekte olup, bu sınavlar geçerli kabul edilecek ve e-Okul sistemine işlenecektir. Ayrıca, sınavı yapılan dersler için başka bir sınav daha yapılmayacaktır.
 
Geri
Üst