Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 adet havuç
3 diş sarımsak
Su
1 çay bardağı tel şehriye ya da arpa şehriye
Dereotu (isteğe göre)
Tuz
Sosu için:
Tereyağ
Svıyağ
Nane
Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak havuç ve sarımsağı az yağda kavurun ve soğumaya bırakın.
Bir tencereye yoğurt ve unu koyup, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
Kavurmuş olduğunuz havuçları, çırptığınız yoğurdun üzerine dökün.
Üzerine göz kararı soğuk su ekleyin ve ocağa alın.
Su kaynamaya başladıktan sonra şehriyeleri ve tuzunu ekleyin.
Farklı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin ve üzerine nane dökün.
Bu karışımı, şehriyeler piştikten sonra çorbanın üzerine dökün.
Ardından tercih ederseniz ince kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.
2-3 taşım kaynadıktan sonra çorbanız servise hazır. Afiyet olsun
Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 adet havuç
3 diş sarımsak
Su
1 çay bardağı tel şehriye ya da arpa şehriye
Dereotu (isteğe göre)
Tuz
Sosu için:
Tereyağ
Svıyağ
Nane
Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak havuç ve sarımsağı az yağda kavurun ve soğumaya bırakın.
Bir tencereye yoğurt ve unu koyup, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
Kavurmuş olduğunuz havuçları, çırptığınız yoğurdun üzerine dökün.
Üzerine göz kararı soğuk su ekleyin ve ocağa alın.
Su kaynamaya başladıktan sonra şehriyeleri ve tuzunu ekleyin.
Farklı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin ve üzerine nane dökün.
Bu karışımı, şehriyeler piştikten sonra çorbanın üzerine dökün.
Ardından tercih ederseniz ince kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.
2-3 taşım kaynadıktan sonra çorbanız servise hazır. Afiyet olsun
Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı