AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebzeli Ve Tavuklu Erişte Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Ve Tavuklu Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı erişte
4-5 tane tavuk but yahut tavuğun istediğiniz rastgele bir yeri
1 büyük havuç
1 büyük patates
2 su bardağı ilik suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı yedibahar
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un

Sebzeli Ve Tavuklu Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu yıkayıp düdüklü tencere yumuşayana kadar pişirin daha sonra didikleyin ve kenara alın.
Patates ve havucu soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Yağı tencereye alın erişteyi yağa eleyip, pembeleşinceye kadar kavurun un ek edip bir kaç defa çevirin.
Daha sonra rendelenmiş havuç ve patatesi ekleyin, bunlarla da biraz kavurup, didiklenmiş tavuk eti, tuz, baharat, ilik suyu ve su ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbamız pişince ince doğranmış maydanozu da ekleyip, karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Sebzeli Ve Tavuklu Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst