Sebzeli Tavuklu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 su bardağı pişmiş bezelye
1 çay bardağı pişmiş mısır
Tiftiklenmiş tavuk eti (Opsiyonel)
Çeyrek limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından az tavuk suyu (150ml)
2 su bardağı sıcak su.

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncesinde pirince biraz tuz serperek kaynar suda 15 dakika beklettim.
Tereyağı ve sıvı yağı tava alıp erittim.
Havuçları küp küp doğrayıp tavaya aldım kavurdum.
Bezelye, mısır, tavuk, pirinç, limon ve tuzu ekledim uygunca kavurdum.
Tavuk suyunu ve sıcak suyu da ekledim.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst