Sebzeli Tavuklu Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
2 modül tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı k kırmızı toz biber
Yarım tatlı k köri
1 çay k karabiber
1 çay k zerzevat tozu
1 çay k zerdeçal
1 tatlı k tuz

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küçük küpler halinde doğrayalım.
Tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavukları kızartıp, tavadan alın.
Tereyağını tıpkı tava içerisinde alalım.
Soğan, kapya biberi ve havuç ekleyip, güzelce kavurun.
Ardından kızarmış tavukları ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
Daha sonra pirinci ekleyip 1 dk kavurun.
Üzerine baharatlarını ve suyunu ek edip karıştırın.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, ocağın altını kışın.
Pilav suyunu çektikten sonra 15 dk demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst