Sebzeli Tavuklu Noodle

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Tavuklu Noodle Tanımı İçin Materyaller
4 adet noodle
2 adet tavuk göğsü
2 adet kapya biber
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
2 kısım taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz karabiber
1 tutan köri, zerdeçal, zencefil, susam, pul biber

Sebzeli Tavuklu Noodle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak julyen julyen kesilmiş tavuk göğsü zeytinyağında kavrulur.
Üzerine ay formunda doğranmış soğanları, uzun uzun doğranmış; kapya biberler, havuç ve kabak eklenir, kavurmaya devam edilir.
Kavrulan sotenin üzerine baharatları ve 3 yemek kaşığı soya sosu (ben tuzu azaltılmış kullanıyorum) ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek 5 dk kavurmaya devam edilir.
Noodle bir tencerede haşlanır. (haşlama müddeti markaya nazaran değişiyor aldığınız markanın teklifini uygulayın) ve haşlanan noodle çabucak süzülerek sosun içine karıştırılır ve 5 dk da bu biçimde pişirilir.
Üzerine doğranmış taze soğan serpilir ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst