Sebzeli Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
2,5 tavuk göğsü (Kullanacağınız tavuk göğsü boyutuna nazaran değisir)
1 kırmızı biber (Doğranmış)
1 yeşil biber (Doğranmış)
4 patates
1 kase bezelye
2 küçük soğan
Tuz, pul biber, kimyon
2-3 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı tereyağı
Su

Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı

Öncelikle doğradığınız soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve tereyağı, salça tencereye alınır ve kavrulur.
Küp küp doğranan patatesler, bezelye bu karışım tencereye koyulur.
1 su bardağı kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve buğulanması beklenir.
Akabinde tavuk göğüsleri yıkanır ve ince küp formunda doğranır.
Yemeğimizin içine koyulur ve yemeği hafif yüzleyecek kadar su konulur sonrasında baharatları eklenir.
Pişmeye bırakılır. Sebzeleriniz ve tavuğunuz piştiğinde yemeğiniz pişmiş demektir. Sıcak servis ediniz, afiyet olsun
 
Geri
Üst