Sebzeli Tavuk Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 adet tavuk göğsü
1 adet patates
1 kapya biber
2 adet yeşil biber
️Marine için
1 adet soğan rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Pulbiber
Sebzeli Tavuk Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukları geniş ve ince kestim içine zerzevatları sarabilecek formda.
Soğan rendesi salça yoğurt zeytin yağı ve baharatları karıştırıp 2 kaşık süt ile açıp tavukları her yerine sürüp dolapta 1 saat beklettim.
Zerzevatları ince bir halde kestim dolapta bekleyen tavukların içine 2 ser adet koyup sardım.
Üzerine yıkadığım yağlı kağıdı kapatıp 180 derecede 20 dakika kapalı 10 dakikada açık üzeri kızarana kadar pişirdim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
1 adet tavuk göğsü
1 adet patates
1 kapya biber
2 adet yeşil biber
️Marine için
1 adet soğan rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Pulbiber
Sebzeli Tavuk Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukları geniş ve ince kestim içine zerzevatları sarabilecek formda.
Soğan rendesi salça yoğurt zeytin yağı ve baharatları karıştırıp 2 kaşık süt ile açıp tavukları her yerine sürüp dolapta 1 saat beklettim.
Zerzevatları ince bir halde kestim dolapta bekleyen tavukların içine 2 ser adet koyup sardım.
Üzerine yıkadığım yağlı kağıdı kapatıp 180 derecede 20 dakika kapalı 10 dakikada açık üzeri kızarana kadar pişirdim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.