Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı İçin Materyaller
10 adet tavuk pirzola (tavuk göğsü)
Yarım kg ıspanak
3 adet kırmızı kapya biber +2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet sarı dolmalık biber
1 fiske tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak ezilmiş
Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı
Yapılışı birinci olarak pirzola tavuk etlerimizi bütün baharatlarını ekleyip uygunca karıştıralım .
Daha sonra üzerini streçleyip buz dolabında 1 saat bekletelim öteki taraftan ıspanakları temizleyip yıkayalım ve tavaya koyalım .
3 yemek kaşığı sıvı yağı ve tuzunu ekleyip ıspanak suyunu salıp çekene kadar pişirip bir taba alalım .
Birebir tavada kırmızı kapya biber ile sarı dolmalık biberlerimizi uzun ince doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir iki dakika çevirip alalım.
Dinlenmiş marina olmuş tavuk etlerimizi düz bir yere serip içine bir yemek kaşığı kavrulmuş ıspanak harcımızdan koyalım.
Onun üzerine de hafif yağda kızarttığımız kırmızı ve sarı birerlerden birer ikişer adet koyup sıkı sıkı saralım.
En son açılmasın diye kürdanla tutturalım ve fırın tepsisine yahut borcama dizelim.
Fırına vermeden evvel üzerine yağlı kağıt yahut folyo ile kaplanır .
Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20- 25 dakika bu formda pişirilir .
Daha sonra üzeri açık bir biçimde 15 dk tavuklar hafif kızarana kadar pişirip fırından alalım sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not : malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
10 adet tavuk pirzola (tavuk göğsü)
Yarım kg ıspanak
3 adet kırmızı kapya biber +2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet sarı dolmalık biber
1 fiske tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak ezilmiş
Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı
Yapılışı birinci olarak pirzola tavuk etlerimizi bütün baharatlarını ekleyip uygunca karıştıralım .
Daha sonra üzerini streçleyip buz dolabında 1 saat bekletelim öteki taraftan ıspanakları temizleyip yıkayalım ve tavaya koyalım .
3 yemek kaşığı sıvı yağı ve tuzunu ekleyip ıspanak suyunu salıp çekene kadar pişirip bir taba alalım .
Birebir tavada kırmızı kapya biber ile sarı dolmalık biberlerimizi uzun ince doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir iki dakika çevirip alalım.
Dinlenmiş marina olmuş tavuk etlerimizi düz bir yere serip içine bir yemek kaşığı kavrulmuş ıspanak harcımızdan koyalım.
Onun üzerine de hafif yağda kızarttığımız kırmızı ve sarı birerlerden birer ikişer adet koyup sıkı sıkı saralım.
En son açılmasın diye kürdanla tutturalım ve fırın tepsisine yahut borcama dizelim.
Fırına vermeden evvel üzerine yağlı kağıt yahut folyo ile kaplanır .
Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20- 25 dakika bu formda pişirilir .
Daha sonra üzeri açık bir biçimde 15 dk tavuklar hafif kızarana kadar pişirip fırından alalım sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not : malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.