Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
1 paket tavuk but
4 adet patates
3 adet havuç
6-7 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için;
1 tatlı kaşığı un
Yarım limon
Yarım çay bardağı sıcak su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
Yıkayarak tencereye olağandan biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
Onlar haşlanırken öteki gereçleri hazırlayalım.
Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, başka kalanı yuvarlak olacak biçimde doğrayalım.
Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Büsbütün kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ek edelim. Şayet suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
Bir kaseye tüm gereçleri alarak düzgünce karıştıralım.
Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ek edelim.
Büsbütün karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket tavuk but
4 adet patates
3 adet havuç
6-7 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için;
1 tatlı kaşığı un
Yarım limon
Yarım çay bardağı sıcak su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
Yıkayarak tencereye olağandan biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
Onlar haşlanırken öteki gereçleri hazırlayalım.
Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, başka kalanı yuvarlak olacak biçimde doğrayalım.
Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Büsbütün kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ek edelim. Şayet suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
Bir kaseye tüm gereçleri alarak düzgünce karıştıralım.
Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ek edelim.
Büsbütün karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı