Sebzeli Tavuk Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo tavuk baget
2 adet patates
2 adet havuç
10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4.5 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için
1/2 (yarım) limon suyu
1 dolu tatlı kaşığı un
1 su bardağı su

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım iyice yıkayalım. Bir tencereye bagetleri alalım üzerini iki parmak aşacak kadar su koyalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
Ayrı bir tencereye sıvı yağ ilave edelim bir havucu rendeleyelim soğanı rendeleyelim çok az sarımsağı ilave edelim kavuralım.
Havuçları uzun ince doğrayalım patatesleri orta büyüklükte doğrayalım tencereye ilave edelim bir miktar onlarıda kavuralım bir çay bardağı kadar su ilave edelim kapağı kapalı beş dakika pişirelim.
Hafif haşlanmış tavukları üzerine alalım haşlanmış tavukların suyunuda sebzelere ilave edelim sosunu hazırlayalım limonun suyunu sıkalım unu suyu ilave edelim çırpalım tavuğa ilave edelim hepsi pişme kıvamına gelene kadar pişirelim.
En son üzerine maydanozları ince kıyım doğrayıp serpiştirelim. Afiyetle.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst