SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
Baget sayı size kalmış
3 adet havuç
3 adet patates
1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)
2 diş sarımsak
Tuz
Defne yaprağı
Tane karabiber yoksa tozu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyesi için;
1/2 (yarım) limon
1 tatlı kaşığı un
1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bagetlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım ben derisini çıkardım. Üzerine sıcak su dökelim.
Yüzü köpük oluncaya kadar biraz fokurdasın kara suyu çıksın kâfi. Tamamdır suyunu süzelim.
Başka tencerede yağımızı ek edelim 1 adet havucu rendeleyelim. Biraz rengini versin kavuralım gerisinden doğradığımız havuçları
Soğanı sarımsağı da ekleyelim kavuralım bagetlerimizi ek edelim birazda kavuralım. Sıcak su dökelim.
Biraz kaynasın sonra patatesi ek edelim tuzunu ek edelim, kaynasın.
Terbiyesini yapalım limonu sıkalım unu ek edelim biraz soğuk suyla karıştıralım birazda yemeğimizin suyundan karıştıralım kesilmesin.
Sonra yemeğimize ek edelim.
Ocağımızı kısalım sebzeler yumuşayınca ocağı kapatalım.
Yapacaklara afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Baget sayı size kalmış
3 adet havuç
3 adet patates
1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)
2 diş sarımsak
Tuz
Defne yaprağı
Tane karabiber yoksa tozu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyesi için;
1/2 (yarım) limon
1 tatlı kaşığı un
1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bagetlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım ben derisini çıkardım. Üzerine sıcak su dökelim.
Yüzü köpük oluncaya kadar biraz fokurdasın kara suyu çıksın kâfi. Tamamdır suyunu süzelim.
Başka tencerede yağımızı ek edelim 1 adet havucu rendeleyelim. Biraz rengini versin kavuralım gerisinden doğradığımız havuçları
Soğanı sarımsağı da ekleyelim kavuralım bagetlerimizi ek edelim birazda kavuralım. Sıcak su dökelim.
Biraz kaynasın sonra patatesi ek edelim tuzunu ek edelim, kaynasın.
Terbiyesini yapalım limonu sıkalım unu ek edelim biraz soğuk suyla karıştıralım birazda yemeğimizin suyundan karıştıralım kesilmesin.
Sonra yemeğimize ek edelim.
Ocağımızı kısalım sebzeler yumuşayınca ocağı kapatalım.
Yapacaklara afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı