Sebzeli Tavuk Guveci

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Tavuk Guveci
Sebzeli Tavuk Guveci Resimli
Resimli Sebzeli Tavuk Guveci

imagessebzelitavukguveci5ad42ef0c7c32
Malzemeler
300 gr derisiz tavuk goğsu
1 adet (100 gr) kuru soğan
20 adet (150 gr) taze fasulye
1 su bardağı (75 gr) taze bamya
1 adet (100 gr) yeşil kabak
3 adet (300 gr) domates
5 adet (50gr) yeşil sivri biber
56 diş sarımsak
4 yemek kaşığı (20gr) sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

Tum sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın Domateslerden iki tanesini ve soğanları irice doğrayın Sivri yeşil biberlerin sap ve cekirdeklerini ayırın Biber, fasulye ve kabağı doğrayın Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini guvecin dibine yayın Uzerine doğranmış sebzeleri ve ayıklanmış bamyaları yerleştirin Sarımsakları ilave edin Kalan domatesleri halka halka doğrayıp uzerine yerleştirin Yağı sebzelerin uzerine dokun Tuz ve sıcak suyu koyup uzerini folyo ile kapatın Onceden ısıtılmış 180200°C fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin Sıcak olarak servis edin

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst