Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 büyük tavuk but
6 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet doğranmış havuç
1 adet doğranmış yeşil biber
1 adet doğranmış tatlı kırmızı biber
1 çay bardağı tel şehriye
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk budu yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine su ek ederek orta ateşte pişirilir.
Haşlanmış olan tavuk tabağa alınır ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra didiklenir.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Doğranmış havuçlar eklenir ve sotelenir rendelenmiş sarımsak, biberler ek edilerek tekrar kavrulur ve un ek edilir.
Süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyu eklenir ve güzelce karıştırıp kaynamaya bırakılır.
Çorba kaynayınca tel şehriye ek edilir ve biraz daha kaynatılır. Çorbanın kıvamı koyu ise biraz su ekleyebilirsiniz.
Sonra didiklenmiş tavuğu, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınır. afiyet şifa olsun, nefis bir çorba
1 büyük tavuk but
6 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet doğranmış havuç
1 adet doğranmış yeşil biber
1 adet doğranmış tatlı kırmızı biber
1 çay bardağı tel şehriye
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk budu yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine su ek ederek orta ateşte pişirilir.
Haşlanmış olan tavuk tabağa alınır ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra didiklenir.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Doğranmış havuçlar eklenir ve sotelenir rendelenmiş sarımsak, biberler ek edilerek tekrar kavrulur ve un ek edilir.
Süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyu eklenir ve güzelce karıştırıp kaynamaya bırakılır.
Çorba kaynayınca tel şehriye ek edilir ve biraz daha kaynatılır. Çorbanın kıvamı koyu ise biraz su ekleyebilirsiniz.
Sonra didiklenmiş tavuğu, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınır. afiyet şifa olsun, nefis bir çorba