Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı İçin Materyaller
600 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Sebzeli kısım için;
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları uzunlamasına olacak halde ince ince dilimleyelim.
Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
Daha sonra bütün zerzevatları sıvı yağda gerili önlü yavaşça kızartalım.
Kızarttığımız zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
Soğanı rendeleyin acı suyunu sıkalım sarımsağı eziyoruz.
Kıyma harcı için verilen materyalleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
Kıyma harcından küçük kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo formunda saralım.
Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim.
Bütün sebzeler ve kıyma harcı bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
Piştikten sonra fırından alalım.Afiyet olsun.
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Sebzeli kısım için;
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları uzunlamasına olacak halde ince ince dilimleyelim.
Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
Daha sonra bütün zerzevatları sıvı yağda gerili önlü yavaşça kızartalım.
Kızarttığımız zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
Soğanı rendeleyin acı suyunu sıkalım sarımsağı eziyoruz.
Kıyma harcı için verilen materyalleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
Kıyma harcından küçük kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo formunda saralım.
Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim.
Bütün sebzeler ve kıyma harcı bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
Piştikten sonra fırından alalım.Afiyet olsun.
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı