AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 damla limon
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı ılık su
Kansere bezelye

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 su bardağı pirinç bir kaba alalım ılık suda bekletelim (Su çok sıcak olmasın 1 saat beklesin) Bekleyen pirinçleri yıkayalım.
Tencere sıvı yağ alalım erisin. Akabinde şehriyeyi ekleyip, kavuralım.
Daha sonra pirinçleri de ekleyip, çok karıştırmayalım pirinçler kırılır 2 dakika falan bekledikten sonra 3 su bardağı bardağı su ekleyelim bir kaşık tereyağı, şeker, tuz ekleyelim 2 sefer karıştırıp, kapağını kapatalım.
20 dk geçtikten sonra karıştırmadan suyunu çekmiş diye bakalım çekmemișse kapatalım.
Suyunu çeken pilav kenar alalım ağzını açmayın yahut karıştırmayın.
10 dk geçtikten sonra bezelye üzerine dökelim, ağzını kapatalım. Servis yapmaya hazır afiyet olsun.
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst