AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk havuç
1 küçük kase dondurulmuş bezelye
Taze bezelye kullanacaksak 5 dakika ön haşlama yapalım
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı baldo pirinç
Tuz

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı

Öncelikle pirinci kaynar su ile ıslatalım.
Derin bir kaba aldığımız pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve kaynar su ile üzeri 2 parmak geçene dek ıslatalım.
Yarım saat dinlenen pirinci güzelce yıkayalım ve nişastasından arındıralım.
Başka yandan küp doğranmış havuçları tencereye alalım bezelyeyi de ekleyelim ve sıvı yağ ile kavuralım.
Havuçlar hafif renk renk değiştirip sotelenince pirinci ekleyelim ve kavuralım.
Pirinç hafif şeffaflaşınca tereyağı ek edelim ve tereyağla da iki dakika kavuralım.
Pirinç pilavının ölçüşü 1e 1 buçuk olacak şekildedir.
2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı kaynar suyu ek edelim. Tuzunu ekleyelim.
Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu ya da pamuklu bir bez koyarak dinlenmeye alalım. 15 dakika dinlenen pilavı servis edelim
 
Geri
Üst