Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Pilav Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Pilav Tarifi Resimli
Resimli Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav Tarifi


Sebzeli Pilav
imagessebzelipilavtarifiresimli5ad438bac899a
Malzemeler

2 su bardağı pirinc
1 su bardağı kadar ic bezelye
1 adet havuc
1 kucuk kutu konserve mısır
Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı

Oncelikle 2 su bardağı pirinci sıcak suda en az 1 2 saat oncesinden ıslatın Eğer taze bezelye kullanacaksanız; bezelyeyi ayıklayıp yıkayın Soyulmuş havucla beraber, havucu doğramadan bir tencerede haşlayın Ama mevsiminde taze bezelye kullanmanızı oneririz

Az zeytinyağında yıkanıp suzulen ıslanmış pirincleri kavurun Kavrulan pirinclerin uzerine kaynar su ekleyin Su olcusunu genelde 1 olcu pirince 1,5 olcu su olarak kullanın

Suyu ekledikten sonra tuzunu, haşlanan bezelyeyi ve bezelyelerin icinden cıkarıp kup kup doğradığınız havucu ve mısırı da ekleyin Eğer konserve bezelye kullanacaksanız mısırla beraber direk haşlamadan ekleyin

Pilav suyunu cekince altını kapatın Kucuk bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın uzerine dokun ve pilavı narin bir şekilde ezmeden karıştırıp demlenmeye bırakın
 
Geri
Üst