Sebzeli Mantı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Mantı Tarifi Resimli
Sebzeli Mantı Tarifi


Sebzeli Mantı Malzemeleri:
3 adet yufka
3 adet havuc
2 adet kabak
1 adet soğan
250 gr dana kıyma
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber


imagessebzelimantitarifiresimli5ad40b2863111


Sebzeli Mantının Yapılışı: Havuc ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyin Soğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin 1 adet yufkayı yayın, uzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havucları yayın uzerini ikinci kat yufka ile kapatın, yufkanın uzerine rendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine uzerine ucuncu kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamına yayın 3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bolerek sıkıca aluminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak şekilde sarın buyuk bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun icine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin, ruloların icine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu acıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin


afiyet olsun


alıntı
 
Geri
Üst