SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sebzeli Mantı Tarifi Resimli
Sebzeli Mantı Tarifi
Sebzeli Mantı Malzemeleri:
3 adet yufka
3 adet havuc
2 adet kabak
1 adet soğan
250 gr dana kıyma
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
imagessebzelimantitarifiresimli5ad40b2863111
Sebzeli Mantının Yapılışı: Havuc ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyin Soğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin 1 adet yufkayı yayın, uzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havucları yayın uzerini ikinci kat yufka ile kapatın, yufkanın uzerine rendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine uzerine ucuncu kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamına yayın 3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bolerek sıkıca aluminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak şekilde sarın buyuk bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun icine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin, ruloların icine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu acıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin
afiyet olsun
alıntı
Sebzeli Mantı Tarifi
Sebzeli Mantı Malzemeleri:
3 adet yufka
3 adet havuc
2 adet kabak
1 adet soğan
250 gr dana kıyma
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
imagessebzelimantitarifiresimli5ad40b2863111
Sebzeli Mantının Yapılışı: Havuc ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyin Soğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin 1 adet yufkayı yayın, uzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havucları yayın uzerini ikinci kat yufka ile kapatın, yufkanın uzerine rendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine uzerine ucuncu kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamına yayın 3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bolerek sıkıca aluminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak şekilde sarın buyuk bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun icine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin, ruloların icine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu acıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin
afiyet olsun
alıntı