AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebzeli Mantar Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
300 gram mantar ( ambalajlı paketlerde satılmaktadır)
1 adet tatlı yeşil biber
1 adet küçük uzunluk soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 çimdik pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik karabiber
Tuz

Sebzeli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En evvel mantarlarımızı güzelce yıkayalım.
Yıkanan mantarlar çok küçük olmayacak formda doğranır.
Daha sonra soğanlarımız soyulduktan sonra uzunluktan ikiye ayrılarak sonra ayrılan iki yarımı da ikiye keserek ince ince doğranır.
Sonra biberlerde doğranır çok büyük olmayacak biçimde.
Tencereye sıvı yağ eklenir ve soğanlar kavrulur.
Kavrulan soğanların içine salça eklenir bir iki karıştırılır doğranan biberler eklenir ve biraz yumuşadıktan sonra mantarlar eklenir.
Tuz ve baharatlar eklenir güzelce nazikçe karıştırılır.
Su eklemiyoruz hanımlar zira mantar suyunu bırakacaktır.
Mantar kendi suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun
Sebzeli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst