Sebzeli Makarna Graten Tanımı İçin Gereçler
500 gram makarna
1 adet kırmızı paprika
2 adet havuç
300 gram brokoli
Beşamel Sosu İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
200 ml sıvı krema
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı muskat
Tuz
Üzeri İçin
Kaşar peyniri
Sebzeli Makarna Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Makarna, brokoli ve havucu tuzlu suda haşlayıp süzün ve pişireceğiniz fırın tepsisine aktarın.
Kırmızı biberi ince uzun doğrayıp içine karıştırın.
Beşamel sosu için tereyağını eritip unu ek edin. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
Su, süt, krema ve baharatları ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.
Sosu makarnanın üzerine eşit olarak döküp üzerine kaşar peyniri serpin.
250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
500 gram makarna
1 adet kırmızı paprika
2 adet havuç
300 gram brokoli
Beşamel Sosu İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
200 ml sıvı krema
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı muskat
Tuz
Üzeri İçin
Kaşar peyniri
Sebzeli Makarna Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Makarna, brokoli ve havucu tuzlu suda haşlayıp süzün ve pişireceğiniz fırın tepsisine aktarın.
Kırmızı biberi ince uzun doğrayıp içine karıştırın.
Beşamel sosu için tereyağını eritip unu ek edin. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
Su, süt, krema ve baharatları ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.
Sosu makarnanın üzerine eşit olarak döküp üzerine kaşar peyniri serpin.
250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.