AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Kuzu Kuşbaşı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Kuzu Kuşbaşı Tanımı İçin Materyaller
250 gram kuzu kuşbaşı
6-7 adet çeri domates ( çeri yoksa 1 adet orta uzunluk domates)
6-7 arpacık soğan
1 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber ve istediğiniz baharatlar

Sebzeli Kuzu Kuşbaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavanın altını çoğa verelim tereyağı ve sıvı yağı alalım.
Eriyen yağın üstüne kuzu kuşbaşını ekleyip mühürleyelim.
Mühürlenen etin üstüne arpacık soğanları ve yeşil biberleri ekleyip iki tıp çevirdikten sonra sarımsağı doğrayıp içine koyalım.
Sonra domatesleri ekleyip iki cins çevirdikten sonra tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Sonra bir kasenin içinde yahut bardağın içinde su ve salçayı karıştırın, salçalı karışımı tencerenin içine dökün.
Yemek kaynadığı an tencerenin altını en kısığa getirip kapağını kapatın.
Yaklaşık 1 saat kadar piştikten sonra kaşıkla bir alt üst edin.
Pişme derecesini denetim ettikten sonra altını kapatın. Afiyet olsun
Sebzeli Kuzu Kuşbaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst