- Konu Yazar
- #1
Sebzeli Krep Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet patates
Krep için:
2 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Sıvı yağ (Tavayı yağlamak için)
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Aroma katması için çeyrek soğan tüm halde ve iki defne yaprağı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Sebzeli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün sebzeler en küçük halinde doğranır ve haşlanmaya bırakılır.
Krep için öncelikle süt ve un çırpılır akabinde öbür gereçler eklenip çırpılır.
Yağlanmış tavaya kepçe yardımıyla krep dökülür ve yayılır.
Altı kızardıktan sonra spatula yardımıyla aksi çevrilir ve üst tarafı da pişirilir.
Krepler yapıldıktan sonra beşamel sos için bir tencereye yağlar eklenir.
Yağlar kızmaya yaklaşınca un ve tuz eklenip kavrulur.
Hafif rengi değişmeye başlayınca süt eklenir. (süt yavaş yavaş eklenmeli ve eklenirken süratlice karıştırılmalıdır. ).
Son olarak isteğe bağlı soğan ve defne yaprağı eklenir. Bir kaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kreplerin içine haşlanan sebzeler doldurulur ve kare bohçalar oluşturulup borcama dizilir.
Üzerlerine beşamel sos sürülür ve rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
Fırında üzeri kızarana kadar kalır.
Krepiniz servise hazır, afiyet olsun. .
Sebzeli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet patates
Krep için:
2 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Sıvı yağ (Tavayı yağlamak için)
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Aroma katması için çeyrek soğan tüm halde ve iki defne yaprağı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Sebzeli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün sebzeler en küçük halinde doğranır ve haşlanmaya bırakılır.
Krep için öncelikle süt ve un çırpılır akabinde öbür gereçler eklenip çırpılır.
Yağlanmış tavaya kepçe yardımıyla krep dökülür ve yayılır.
Altı kızardıktan sonra spatula yardımıyla aksi çevrilir ve üst tarafı da pişirilir.
Krepler yapıldıktan sonra beşamel sos için bir tencereye yağlar eklenir.
Yağlar kızmaya yaklaşınca un ve tuz eklenip kavrulur.
Hafif rengi değişmeye başlayınca süt eklenir. (süt yavaş yavaş eklenmeli ve eklenirken süratlice karıştırılmalıdır. ).
Son olarak isteğe bağlı soğan ve defne yaprağı eklenir. Bir kaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kreplerin içine haşlanan sebzeler doldurulur ve kare bohçalar oluşturulup borcama dizilir.
Üzerlerine beşamel sos sürülür ve rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
Fırında üzeri kızarana kadar kalır.
Krepiniz servise hazır, afiyet olsun. .
Sebzeli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı