Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
400 gram mantar
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Kekik, pulbiber, tuz
3 su bardağı su
Köftesi için;
5000 gram kıyma
1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
1 tutam maydanoz
1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
Tuz, pulbiber, kimyon

Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun ve el ile şekil verip bir tabağa alın.
Mantarların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, havuç ve patatesleri irice doğrayın, 1 adet soğanı yarım halka şeklinde doğrayın.
Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine alın, bezelyeyide ekleyin.
Bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber,kekik ve 3 su bardağı suyu karıştırın sebzelerin üzerine gezdirin ve bütün sebzelere sosu yedirin.
Önceden hazırladığımız köfteleri tepsiye dizin.
Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt ile onun üzerini ise folyo ile kapatın 180 derece fırında 1 saat pişirin, folyoyu ve yağlı kağıdı üzerinden alın 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
Afiyet olsun.

Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst